Site icon NewsIT

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το “ατύχημα” που πρέπει να αποτρέψουμε

24.01.2015 | 13:07
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην τελευταία του, χρονικά, συνέντευξη πριν τις κρίσιμες αυριανές εκλογές, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιμένει στην θέση πως η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και ασκεί σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο Βήμα της Κυριακής και επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω φόροι και περικοπές, αλλά αντιθέτως σταδιακές φοροελαφρύνσεις, ενώ για τα χαμένα εισοδήματα τόνισε πως θα επανέλθουν αλλά σε υγιή βάση.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει και σε έξοδο από το ευρώ, γιατί χωρίς κανόνες δεν υπάρχει ευρώ”

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να γυρίσει ένα κουμπί και να γίνει ξανά «φυσιολογική» μέσα σε μία στιγμή, αμυνόμενος έτσι της πολιτικής του και υποστήριξε ότι έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την πιστωτική ασφυξία ένα «ατύχημα» που δεν πρέπει να συμβεί, ενώ
ακόμη μίλησε για το διακύβευμα των εκλογών και την αυριανή, κρίσιμη εκλογική μάχη. «Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν αν η Ελλάδα θα αφεθεί απερίσπαστη να βγει από το μνημόνιο και να συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης που μόλις ξεκίνησε χωρίς θυσίες από εδώ και μπρος, ή αν θα επιστρέψει σε αβεβαιότητα, περιπέτειες, πιθανότατα σε νέα ύφεση και σε νέα μνημόνια. Γιατί αυτό φέρνει στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ: νέα ελλείμματα, νέα μνημόνια, επιστροφή στην ύφεση».

«Η εποχή που το κράτος δημιουργούσε ελλείμματα, φορολογούσε για να καλύψει κρατικοποιήσεις και όποιος μπορούσε ξέφευγε είναι ο παλιός κόσμος που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Ανάπτυξη σημαίνει ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις μέσα στην ασφάλεια που προσφέρει η Ευρώπη. Αυτός είναι ο κόσμος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση. Επίσης εμείς διαπραγματευθήκαμε σκληρά. Και φέραμε αποτέλεσμα γιατί η χώρα έπιασε τους στόχους της και έκανε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Για την πιθανότητα να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, ο κ, Σαμαρά ανέφερε πως «θέλουν να δημιουργήσουν ελλείμματα που κοπιάσαμε τόσο να τα εξαλείψουμε».

«Υπάρχουν πολλοί που ξέρουν ότι η ανάπτυξη υπάρχει με ανταγωνιστικότητα μέσα στην Ευρώπη. Όχι με παραδείγματα Αργεντινής και Βενεζουέλας. Όχι με κρατικοποίηση των πάντων ξανά».

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version