Site icon NewsIT

Σαμαράς: Σήμερα υπογράφονται οι αποζημιώσεις στους αγρότες

21.01.2015 | 16:43
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών και των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία, υπογράφεται σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα στη Σίνδο, όπου ο ιδιοκτήτης τον ενημέρωσε για τον τρόπο, με τον οποίο αξιοποίησε ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί «ατύχημα» για τη χώρα, αν οι πολίτες προτιμήσουν τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως, ο πρωθυπουργός παρενέβη και σημείωσε: “Πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος ότι είναι χρήματα που προέρχονται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, πρέπει να υπάρχει στενή και άρρηκτη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν προτιμήσουμε τη ρήξη, τότε θα γίνει το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Και πιστεύουμε βαθιά ότι ο έλληνας αγρότης, επειδή έχει εμπιστοσύνη τόσες δεκαετίες στην ανάπτυξη που τού χάρισε η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη, πιστεύω ότι πραγματικά θα σταθεί δίπλα μας, για να μην υπάρχει τέτοιο ατύχημα. Γιατί έτσι και γίνει κάτι με την ΚΑΠ, έτσι και γίνει κάτι με τα ΕΣΠΑ, η ανάπτυξη δεν θα έρθει”.

Θα δοθεί λύση για τους τευτλοπαραγωγούς

Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε και στο Δημαρχείο της Σίνδου, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους τευτλοπαραγωγών από όλη τη χώρα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των τευτλοεξαγωγέων Σερρών, Χρήστος Βαρούτης, επεσήμανε ότι έθεσαν στον κ. Σαμαρά το θέμα των οφειλών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προς τους τευτλοπαραγωγούς, ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρούτης “ο κ. Σαμαράς επιτόπου μίλησε τηλεφωνικά με στελέχη της κυβέρνησης και με τεχνοκράτες και τους ζήτησε να διευθετήσουν το θέμα των οφειλών εντός της ημέρας”. Μετά τις συνομιλίες αυτές, ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στους τευτλοπαραγωγούς “επεσήμανε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει δοθεί λύση σχετικά με το θέμα που εκκρεμεί και αφορά την πληρωμή των 18 εκατ. ευρώ σε 4.000 τευτλοπαραγωγούς της χώρας”.

Ο κ. Βαρούτης δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, προσθέτοντας ότι οι τευτλοπαραγωγοί παραμένουν στο κτίριο διοίκησης της ΕΒΖ το οποίο έχουν καταλάβει από την περασμένη Πέμπτη, ενώ το βράδυ, αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version