Site icon NewsIT

Στην επίθεση με θετικά μηνύματα η Νέα Δημοκρατία

19.01.2015 | 06:37
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με μια επιθετική καμπάνια θετικών μηνυμάτων αλλά και μηνύματα προειδοποίησης για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά απο σήμερα η ΝΔ μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα προς τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή το βραδυ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και η οποία ήταν διευρυμένη με τη συμμετοχή τόσο των στενών συνεργατών του όσο και κομματικών στελεχών αλλά και αναλυτών δημοσκοπήσεων, αποφασίστηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ προκειμένου να ανατραπεί η διαφορά και η γαλάζια παράταξη να …κόψει πρώτη το νήμα το βραδυ της Κυριακής .

Αποφασιστικό ρόλο στην αντίστροφη του κλίματος όπως ανέφεραν στέλεχος του Μαξίμου, πρόκειται να παίξουν οι άστοχες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν αρχίσει να προβάλλονται σε μεγάλο βαθμό απο το γραφείο τυπου του κόμματος που δεν αφήνει τίποτα να περάσει απαρατήρητο απο την κορυφή έως τη βάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι δηλώσεις σαν του Γ. Μηλιού ( 200000 ευρώ το όριο για φορολόγηση ακίνητης περιουσίας), Ευ. Τσακαλώτου (αύξηση φορολόγησησ έως 60% για εισοδήματα πάνω απο 80.000) και της Ρ. Μακρη( τύπωμα για 100 δις για ρευστότητα) προκειται να αξιοποιηθούν στο έπακρο προκειμένου να πεισθεί η μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων να επιλέξει τη ΝΔ ως καταλληλότερη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικό ρόλο σε αυτή τη στρατηγική διαδραματίζει ο υπουργός Επικράτειας Δ. Σταματης ο οποίος έχει αναλάβει να απαντά σε κάθε δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά θεματα οικονομίας.

Η στρατηγική της τελευταιας εβδομαδας πρόκειται να στηθεί και πάλι γύρω απο το προσωπο του πρωθυπουργού καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν οτι στο επίπεδο στο επίπεδο αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο Α. Σαμαράς υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό έναντι του Αλ. Τσιπρα για το λόγο αυτό στο μπαράζ των τηλεοπτικών συνεντεύξεων που ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο και το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί έως την Τετάρτη αλλά και στις ομιλίες του χρησιμοποιεί πρώτο ενικό μιλώντας για δικές του προσωπικές δεσμεύσεις έναντι των πολιτών.

Ακόμη, σημαντικό ρόλο προκειται να παίξει καΐκι στοχευμένα παροχολογίες που προκειται να υπάρξουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια απο τη ΝΔ λόγω της ασκούμενη πολιτικής. Η αρχή έγινε την Παρασκευή με τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρα με τους εκπροσώπους των γιατρών και των φαρμακοποιών ενω αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις.

Το βάρος στη Β´ Αθήνας

Απο εκεί και πέρα μέρα το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας αναμένεται να πέσει και στη β’ Αθήνας. “Οι επισκέψεις στην περιφέρεια ολοκληρώθηκαν μένει μόνο η Θεσσαλονίκη, σειρά έχει η Αθηνα” ανέφεραν κομματικά στελέχη της ΝΔ στο newsit δίνοντας το κλίμα των επόμενων ημερών. Με δυο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να στέλει λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης το μήνυμα συσπιερωσης αλλά και της δυναμικής νίκης. Ετσι την Τετάρτη στη Θεσσσλονικη ο Α. Σαμαράς θα μιλήσει στο Βελλίδειο ενω θα υπάρξει και περιοδεία του πρωθυπουργού σε γειτονικό νόμο. Ενω την Τετάρτη το πρωί θα επισκεφτεί και τη Β´ Θεσσαλονίκης -όπου θα είναι υποψήφιος εκτός απο απο τη Μεσσηνία- και κυρίως την επαρχία Λαγκάδα.

“Διχάζει” το ντιμπέιτ

Δεν προκειται τις επόμενες ώρες όπως ανΦερουν οι πληροφορίες να μεταβληθεί η στάση του πρωθυπουργού για ντιμπέιτ με τον αρωγό του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε αυτό φρόντισε να το ξεκόψει μέσω των δυο τηλεοπτικών συνεντεύξεων του λέγοντα οτι ” δεν κάνω διΑλογο με υβριστές”. Είναι χαρακτηριστικό πάντως οτι τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα υπήρχαν πολλές εισηγήσεις απο γαλάζια στελέχη που τασσόταν υπέρ του ντίμπειτ. Ενω το θέμα αυτό δίχασε και τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπιυργου όπου σύμφωνα με πληροφοριες απο τη μια ο Γραμματεας του κόμματος Ανδ. Παπαμιμικος και ο υπουργός επικράτειας Δ. Σταματης υπερθεμάτιζαν υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχίας ανάμεσα στον κ. Σαμαρα και τον κ. Τσίπρα ενω απο την αλλη ήταν ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργου Χρ. Λαζαριδης που υποστήριζε την αντίθετη άποψη.

Ανάκαμψη της ΝΔ στις ηλικίες 18 με 30

Τέλος, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, ως ευχαριστεί έκπληξη χαρακτηρίζουν στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν την ανάκαμψη της ΝΔ στις ηλικίες απο 18 έως 30 που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται έναντι της ΝΔ μόλις δυο μονάδες. Συμφωνα με γαλάζιο κομματικό στέλεχος, αυτό έχει ως εξήγηση την πολυ καλή δουλειά που γίνεται στην ΟΝΝΕΔ και τη Δ.Α.Π οι οποίες δείχνουν στους νέους οτι η γαλάζια νεολαία με τις προτάσεις της έχει κυριαρχήσει ιδεολογικά έναντι των άλλων πολιτικών νεολαίων. Ενω δεν θεωρείται έκπληξη ως το τέλος η ΝΔ να κυριαρχήσει σε αυτές τις ηλικίες.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version