Site icon NewsIT

Συγχαρητήρια Γιούνκερ σε Τσίπρα

26.01.2015 | 15:23
Φωτογραφία αρχείου EPA

Φωτογραφία αρχείου EPA

Έτοιμος να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του νίκη.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στην επίτευξη αυτών των στόχων», αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της Κομισιόν και σημειώνει πως θυμάται τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν και καταλήγει: «Προσβλέποντας να εργαστώ μαζί σας προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της Ε.Ε.».

Η επιστολή του προέδρου της Κομισιόν στον Έλληνα πρωθυπουργό

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού του ιδίου θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στις ελληνικές εκλογές. Θυμάμαι τότε που συναντηθήκαμε στο debate που οργάνωσε η EBU στο Ε.Κ. κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μας καμπάνιας πέρυσι. Το να προωθήσουμε βιώσιμες λύσεις για την απασχόληση και την ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα δημοσιονομική σταθερότητα είναι μια κοινή πρόκληση στο σύνολο της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Προσβλέποντας να εργαστώ μαζί σας προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της Ε.,Ε., ειλικρινά δικός σας.
Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ

Γιούνκερ, Ντάγκι, Σουλτς και Τούσκ συζητούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Δεν γίνονται μόνο στην Αθήνα ζυμώσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και στην Ευρώπη οι εκλογές στην Ελλάδα είναι… πρώτο θέμα συζήτησης.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα συζητηθούν στο πλαίσιο του τακτικού διαθεσμικού γεύματος εργασίας που έχει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιουλτς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικές προόδους και τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη χώρα. Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει μετανιώσει για τη δήλωσή του ότι θα προτιμούσε να βλέπει οικεία πρόσωπα στην Ελλάδα, σημείωσε ότι ο κ. Γιούνκερ και ο Α. Τσίπρας γνωρίζονται από την προεκλογική περίοδο, πριν τις ευρωεκλογές και υπενθύμισε ότι και παλαιότερα είχε διευκρινίσει πως η λέξη οικεία πρόσωπα προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Εκλογές 2015 – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό
Greek election 2015 results: Greek legislative parliamentary election results

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version