Ποιά ήταν τα κυβερνητικά στελέχη που τάχθηκαν κατά των εκλογών και τί ήθελε το κόμμα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των πρώτων αποτελεσμάτων στην Ιπποκράτους, όπου παρέμεινε έως ότου έχει την πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στην Ιπποκράτους ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με αντικείμενο το θέμα της προσφυγής πρόωρα στις κάλπες ή όχι. Από τα στελέχη στην Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σκανδαλίδης σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt πρότειναν στον κ. Παπανδρέου να μην προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Το ίδιο είπαν και οι υπουργοί Χρυσοχοΐδης και Διαμαντοπούλου, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά ο κ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν ωστόσο κομματικά στελέχη στην Ιπποκράτους τα οποία πρότειναν στον πρωθυπουργό να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, με σκοπό να αναβαφτιστεί και να βγει πιο δυνατός από αυτές, ώστε να συνεχίσει ανενόχλητος το κυβερνητικό έργο.
Πάντως, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για πολιτικούς.
Πέρα από το παρασκήνιο που οδήγησε τον πρωθυπουργό στο να δώσει ένα τέλος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το αποτέλεσμα το εκλογικό κρίθηκε από το ΠΑΣΟΚ πως εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα και κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Επίσης, θεωρούν στην κυβέρνηση πως εάν γίνει η αναγωγή του αποτελέσματος σε βουλευτικές εκλογές, τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων.