Site icon NewsIT

Το Ποτάμι κρατά σε αναμονή τον Τσίπρα – Θεοδωράκης: “Έχουμε πολλές επιφυλάξεις” – Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοχής εάν…

26.01.2015 | 20:35
Το Ποτάμι κρατά σε αναμονή τον Τσίπρα – Θεοδωράκης: “Έχουμε πολλές επιφυλάξεις” – Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοχής εάν…

- Ο αρχηγός του Ποταμιού είχε δηλώσει ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι "κακός οιωνός" - Στις 4 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο - Στην Ηρωδου Αττικού λίγοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ τον χειροκρότησαν - "Βουβή" τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μαξίμου - Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Με το στιλ που τον έχουμε συνηθίσει, φορώντας δηλαδή ένα σακίδιο στην πλάτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, όπου τον περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας, για την προγραμματισμένη συνάντησή τους μία ημέρα μετά τις εκλογές.

Ο αρχηγός του Ποταμιού δέχεται πιέσεις από ξένους αξιωματούχους, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και του ζητούν να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση.

Ο νέος πρωθυπουργός ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη πώς του φαίνονται οι πρώτες ημέρες του κοινοβουλευτικού βίου, συμπληρώνοντας ότι “δεν άλλαξε κάτι”, για να απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης “ακόμα όχι”.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σταύρος Θεδωράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις, καθώς το Ποτάμι θα μελετήσει πρώτα τις πραγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στο πώς θα διαπραγματευτεί η νέα κυβέρνηση με την Ευρώπη και τους δανειστές.

“Η Ελλάδα πρέπει να πάει ενωμένη έξω και με σχέδιο που να διευκολύνει το μέλλον της χώρας, αλλά χωρίς να συγκρούεται με την παραμονή στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας. Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό να εστιάσουμε στα σημεία συμφωνίας και να τα διευρύνουμε. Θα δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε δηλώσει: “Εμείς θα περιμένουμε γιατί είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να γυρίσει σελίδα. Περιμένουμε από τον υπεύθυνο πρωθυπουργό και όχι από τον κ. Καμμένο να μας πει τι θέλει να κάνει και αναλόγως θα απαντήσουμε”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε τη στάση του κ. Καμμένου, σχολιάζοντας ότι “για πρώτη φορά η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ανακοινώνεται από τον αρχηγό του έκτου κόμματος” και έθεσε ως “ζήτημα ουσίας” το γεγονός ότι “ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις” υπογραμμίζοντας τα ερωτηματικά που εγείρει, όπως είπε, για το “τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη Καμμένου-Τσίπρα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version