Ελλάδα

180.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι περνάνε αξιολόγηση – Ποιους αφορά

- Ως το Μάρτιο έτοιμο το σχέδιο της αξιολόγησης
- Τι προβλέπεται για όσους αποτύχουν
- Μόνο με “καλά” και “άριστα” οι προαγωγές στο Δημοσιο

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν από αξιολόγηση και το μέτρο δεν αφήνει έξω καμία κατηγορία. Έτσι 180.000 δάσκαλοι και καθηγητές θα περάσουν από “κρησάρα” η οποία θα κρίνει το μέλλον τους.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας μπαίνει σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα και θα πρέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως τις 10 Μαρτίου.

Οι εκπαιδευτικοί που θα αξιολογούνται με ¨καλά” και με “άριστα” θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν διευθυντική θέση, ενώ όσοι δεν τα πάνε καλά στις εξετάσεις θα περνούν από μετεκπαίδευση μέσω σεμιναρίων κλπ.

Το τελικό σχέδιο μένει να διαμορφωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες ωστόσο οι πληροφορίες μιλούν για διαρκή αξιολόγηση.

Κάθε ένα με δύο χρόνια σε επίπεδο μονάδας, από τον διευθυντή του σχολείου και κάθε τέσσερα χρόνια από τον σχολικό σύμβουλο.

Κάθε εκπαιδευτικός θα έχει τον προσωπικό φάκελο αξιολόγησής του με όλη τη διδακτική πορεία του.

Η αξιολόγηση σύμφωνα με τις προτάσεις που υπάρχουν ως τώρα θα αφορά σε πέντε επίπεδα. Το εκπαιδευτικό περιβάλλον, το σχεδιασμό και την προετοιμασία της διδασκαλίας, τη διεξαγωγή και την αξιολόγησή της, αλλά και την υπηρεσιακή συνέπεια και τα τυπικά προσόντα του κάθε εκπαιδευτικού.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οδηγός ταξί έπεσε θύμα άγριας επίθεσης στο Ηράκλειο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου καταδίκασε το περιστατικό, καλώντας σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
Ταξί
Δύο συλλήψεις για παρασκευή και διακίνηση αναβολικών στη Θεσσαλία - Κατασχέθηκαν 8.000 τεμάχια αξίας 20.000 ευρώ
Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά των συλληφθέντων εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ
Θεσσαλία: Δύο συλλήψεις για παρασκευή και διακίνηση αναβολικών – Κατασχέθηκαν 8.000 τεμάχια αξίας 20.000 ευρώ