Ελλάδα

25.000 υπάλληλοι τραπεζών βλέπουν την έξοδο – Μειώσεις μισθών ως και 20%

Μειώσεις μισθών με περικοπές και σε επιδόματα, αλλά και χιλιάδες αποχωρήσεις υπαλλήλων από τις τράπεζες φέρνει το μέλλον μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό τομέα.

Οι πληροφορίες θέλουν την πλευρά των διοικήσεων των ιδρυμάτων να προτείνουν στην ΟΤΟΕ την κατάργηση επιδομάτων όπως το γάμου, το ξένης γλώσσας και το επίδομα ισολογισμού ώστε οι τελικές μειώσεις μισθών που θα προκύψουν να κινούνται από το 18% ως και το 20%.

Δηλαδή για ένας υπάλληλο που είναι σήμερα στο 9ο κλιμάκιο και μαζί με την πολυετία και το επίδομα πτυχίου έχει μισθό 1.357 ευρώ η μείωση θα σημάνει έναν νέο μισθό κοντά στα 1.085 ευρώ. Αντίστοιχα για έναν υπάλληλο με 15 έτη και όλα τα προβλεπόμενα επιδόματα (γάμου, τέκνων, πτυχίου κλπ) ο μισθός πέφτει από τα 1.645 στα 1.316 ευρώ.
Για ένας υπάλληλο με 21 έτη προϋπηρεσίας και όλα τα επιδόματα ο μισθός από τα 2.081 ευρώ πέφτει στα 1.665.

Δεν είναι όμως μόνο οι μειώσεις των μισθών. Τα νέα οργανογράμματα στο νέο τοπίο μετά τις συγχωνεύσεις προβλέπουν μεγάλη μείωση προσωπικού.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2015 θα έχουν μειωθεί κατά 30% των υποκαταστήματα των τραπεζών. Ήδη ένας αριθμός κοντά στους 8.000 υπαλλήλους υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες είτε μέσω εθελουσίας εξόδου, είτε με τη μη ανανέωση συμβάσεων.
Μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να μειωθούν στον τραπεζικό κλάδο κατά 25.000 οι θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης:


Μείωση μισθών ως 15% για τους τραπεζικούς υπαλλήλους 


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απολογείται αύριο ο βιολογικός πατέρας του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου - «Είχα να τον δω 2 χρόνια»
Αν και για τη δολοφονική κακοποίηση του Άγγελου έχουν προφυλακιστεί ήδη η μητέρα και ο πατριός του, ο βιολογικός πατέρας του παιδιού κατηγορείται επίσης για την κακοποίησή του
Κατηγορούμενος στα δικαστήρια Ηρακλείου
Δημογλίδου για την εκτέλεση Μοσχούρη στο Χαλάνδρι: Γίνονται κινήσεις να υπάρξουν διεθνή εντάλματα για να συλληφθεί ο «Έντικ»
«Δεν αναζητείται μόνο από την Ελληνική Αστυνομία και από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά εκκρεμούν αποφάσεις σε βάρος του και από άλλες χώρες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ
Ο Γιώργος Μοσχούρης και το καμένο αυτοκίνητο των δολοφόνων 1
Με drones και ειδικά μηχανήματα οι έλεγχοι των ρηγμάτων στις Βούτες Ηρακλείου – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι
Το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη - Ο Ευθύμιος Λέκκας διευκρινίζει πως μέχρι το μεσημέρι θα ξέρουμε για τι ακριβώς προκάλεσε το φαινόμενο αλλά και τις διαστάσεις του προβλήματος
Αυτοψία στις ρωγμές 2