Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

266 “ναι” στον Κάρολο Παπούλια

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα ορκιστεί ξανά στις 12 Μαρτίου ο Κάρολος Παπούλιας

η υποψηφιότητα του οποίου έγινε σήμερα δεκτή κατά πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή
Συνολικά ψήφισαν 298 από του 300 Βουλευτές (δύο απόντες) εκ των οποίον ψήφισαν υπέρ του κ. Παπούλια οι 266, ενώ 32 δήλωσαν “παρών”.

Το Προεδρείο της Βουλής μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανακοινώσει στον Κάρολο Παπούλια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή και να του παραδώσει το επίσημο πρακτικό της επανεκλογής του. 
 

Κ. Παπούλιας: “μεγάλη μου τιμή και ευθύνη”
 
“Έχουμε όλοι μας το καθήκον να στρατευθούμε για μια ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένο”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δήλωσε: “σε αυτήν την προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας” υπογραμμίζοντας πως για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει «να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Τον Πρόεδρο επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την επανεκλογή του.

“Τιμήσατε με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα αυτό και έχετε ευρύτατη συναίνεση, όπως βλέπετε, στο πρόσωπό σας. Και είμαι σίγουρος ότι μπροστά και στις εθνικές κρίσεις, καθώς η χώρα περνάει μια μεγάλη περιπέτεια, διαμορφώνεται μία ευρύτατη συναίνεση και στον ελληνικό λαό για να στηριχθούν οι πολιτικές που χρειάζονται για να πάμε μπροστά”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόταση και τη στήριξη στο πρόσωπό του και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

Στο Προεδρικό Μέγαρο πήγε για να συγχαρεί τον Πρόεδρο και ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε καλή δύναμη και έκανε λόγο για «πανηγυρική επανεκλογή».

Ο κ. Παπούλιας τον ευχαρίστησε για τη στήριξη και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα αγωνιστούμε».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε