Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου: Παρέλαση μόλις 17 μαθητών στον Άγιο Ευστράτιο – Μικρός αριθμός μεγάλη υπερηφάνεια

28η Οκτωβρίου: Παρέλαση μόλις 17 μαθητών στον Άγιο Ευστράτιο – Μικρός αριθμός μεγάλη υπερηφάνεια
ΦΩΤΟ από limnoslive.gr

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον ακριτικό Άγιο Ευστράτιο στο βόρειο Αιγαίο.

Με πνεύμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας τίμησαν οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, το εορταστικό πρόγραμμα περιλάμβανε πλήθος συγκινητικών στιγμών, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, των μαθητών και των κατοίκων.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, όπου ο πατήρ Ιωάννης Γκέκας τέλεσε τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, η προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ευστρατίου, κ. Σοφία Κεχαγιά, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας, υπενθυμίζοντας τις θυσίες των ηρώων του 1940 και το σθένος του ελληνικού λαού απέναντι στον κατακτητή.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Κωνσταντίνο Σινάνη, τον Διοικητή της ΔΑΝ Αγίου Ευστρατίου, Ταγματάρχη Ευάγγελο Φιτσιάλη, την Αντιδήμαρχο Αντιγόνη Σιδηροπούλου, τον Διοικητή του Α.Τ. Δημήτριο Χατζητεκελή, τον Λιμενοσταθμάρχη ανθυπασπιστή Χαράλαμπο Τσεχελίδη και εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις