Σάββατο, 24 Αυγ.
32oC Αθήνα

4 μαγευτικές παραλίες για χαλαρωτικές διακοπές στην Πελοπόννησο

4 μαγευτικές παραλίες για χαλαρωτικές διακοπές στην Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος πλούσιος σε ομορφιά και παραδόσεις, ενώ το έδαφος της είναι ορεινό κατά το μεγαλύτερο μέρος του, ωστόσο, διαθέτει και μαγευτικές παραλίες.

Όσοι έχετε ακόμα άδεια για διακοπές μέσα στον Αύγουστο, και θέλετε να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές, χωρίς πολυκοσμία, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παραδεισένιες παραλίες της Πελοποννήσου, εξοικονομώντας, έτσι, χρήματα από τα «τσουχτερά» ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ιδού, λοιπόν, τέσσερις παραλίες της Πελοποννήσου, που προσφέρουν απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία.

Βοϊδοκοιλιά

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων.

Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου. Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Φωκιανό

Το Φωκιανό είναι πολύ μικρός οικισμός στο νοτιότερο άκρο των ακτών της Αρκαδίας. Στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα βρίσκεται μια από τις ομορφότερες ακρογιαλιές του Μυρτώου Πελάγους.

Η παραλία Φωκιανός βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, περίπου 20 χλμ. νοτιοδυτικά από το Λεωνίδιο. Πρόκειται για μια εξωτική παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και λευκά βότσαλα, που πλαισιώνεται από καταπράσινα βουνά, ενώ δεν έχει συνωστισμό.

Ελαία

Η παραλία της Ελαίας είναι η βορειότερη παραλία της Μεσσηνίας και απέχει 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία. Πρόκειται για μία παραλία αρκετών χιλιομέτρων με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Η περιοχή εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές της Τριφυλίας καθώς, κάθε χρόνο, κατά μήκος της παραλίας γεννούν τα αυγά τους οι θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta. Ακριβώς πάνω από την παραλία εκτείνεται το υπέροχο πευκοδάσος, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρα μας, και προσδίδει μια εξωτική νότα.

Φονέας

Ο Φονέας είναι μια κλειστή, πανέμορφη ακτή με λευκά βότσαλα και πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά, η οποία καλύπτεται από καταπράσινο τοπίο.

Η παραλία του Φονέα βρίσκεται στη Δυτική Μάνη, 4 χιλιόμετρα έξω από την Καρδαμύλη, στα μισά της πανέμορφης διαδρομής Καλαμάτας-Αρεόπολης. Το χαρακτηριστικό σημείο της είναι ο τεράστιος βράχος στη μέση του κόλπου, στον οποίο ανεβαίνουν μικροί και μεγάλοι για να κάνουν βουτιές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις