Site icon NewsIT

4 προορισμοί για ολιγοήμερες αποδράσεις σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα

15.08.2024 | 08:31
4 προορισμοί για ολιγοήμερες αποδράσεις σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και αρκετοί αναζητούν προορισμούς σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Ο καύσωνας δεν λέει να κοπάσει, γι΄αυτό και οι αδειούχοι του Αυγούστου θέλουν να απολαύσουν στιγμές δροσιάς, ψάχνοντας κοντινούς προορισμούς για απόλυτη χαλάρωση, ώστε να αδειάσει το μυαλό τους από τις υποχρεώσεις τους και την ρουτίνα της καθημερινότητας. 

Σε αυτό το κείμενο, θα βρείτε μαγευτικές παραλίες που απέχουν μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, γλυτώνοντας, έτσι, το απλησίαστο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Παραλία Μυλοκοπή

Η παραλία Μυλοκόπη βρίσκεται στον Κορινθιακό Κόλπο και ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απέχοντας από την Αθήνα περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Βρίσκεται βόρεια της πόλης του Λουτρακίου και φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της. Χωρίζεται σε δυο μέρη, τη Μικρή Μυλοκοπή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή.

Η Μικρή Μυλοκοπή έχει μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό το λόγο πρέπει να έχεις μαζί σου ομπρέλα θαλάσσης, νερό, καφέ και φαγητό.

Η Μεγάλη Μυλοκοπή έχει επίσης τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι και σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στο βυθό.

Μπορείτε να φτάσετε με δικό σας αυτοκίνητο μέχρι την παραλία Μυλοκοπή από το Λουτράκι, ακολουθώντας την Επαρχιακή Οδό. Λουτρακίου – Περαχώρας, όπου πριν το χωριό Περαχώρα, θα δείτε πινακίδες προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Συνεχίζετε στην Επαρχιακή Οδό Περαχώρας – Λίμνη Βουλιαγμένης για περίπου 3 χλμπ. Πριν τη διασταύρωση προς τη λίμνη, θα δείτε πινακίδα Προς Μυλοκοπή, όπου μετά από 3 χλμ. φτάνετε στην παραλία.

Παραλία Καραθώνα

Η παραλία Καραθώνα βρίσκεται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, ανατολικά του κάστρου του Παλαμηδίου, απέχοντας περίπου δύο ώρες από την Αθήνα. Κατά μήκος της ακτής της Καραθώνας, ο δρόμος πλαισιώνεται με πολλά φοινικόδεντρα.

Η θάλασσα είναι ρηχή με χρυσή άμμο, ενώ μπορείτε να απολαύσετε το φυσικό κάλλος τη περιοχής με τα αρμυρίκια, τους ευκάλυπτους αλλά και το (νησάκι) Ποντικονήσι. Κάνοντας μια βόλτα στο δρόμο της Καραθώνας που καταλήγει στο μόλο, περίπου στη μέση και αριστερά επάνω στο βουνό θα δείτε τον Ιερό Ναό Παναγίας Κατακεκρυμμένης.

Ο εν λόγω ναός είναι αφιερωμένος στη Γέννηση της Θεοτόκου και πρόκειται για μια σπηλιά μέσα σε βράχο πάνω στο βουνό της Καραθώνας. Όμορφη βόλτα είναι και αυτή προς το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Κρασόκτιστου. Η παραλία Καραθώνα είναι ιδανικό μέρος να περάσετε όλη τη μέρα σας, ατενίζοντας τη θάλασσα, δεδομένου ότι διατίθενται και παραδοσιακές ταβέρνες.

Παραλία Αλυκές Δροσιάς

Η παραλία Αλυκές, λίγο έξω από την Χαλκίδα, και κοντά στη Δροσιά, απέχει περίπου μια ώρα από την Αθήνα. Είναι, επίσης, γνωστή και ως Ιππόκαμπος από το όνομα του πρώτου beach bar που άνοιξε στην περιοχή. Έχει έκταση σχεδόν 1.000 μέτρα και είναι αμμουδερή με πανέμορφη θέα, καθαρά νερά, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους. Επιπλέον, είναι κατάλληλη και για μικρά παιδιά, αφού στα πρώτα μέτρα, τα νερά είναι ρηχά, ενώ το απόγευμα η θάλασσα βαθαίνει περισσότερο, λόγω της παλίρροιας.

Απέναντί της απλώνεται το βουνό Καντήλι και το μάτι φτάνει μέχρι τη Λίμνη Εύβοιας και το Εγγλεζονήσι. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη, αφού μόλις φτάσετε στο χωριό Δροσιά, μετά την πλατεία στα 300 μέτρα στρίβετε δεξιά προς παραλία Αλυκών.

Παραλία Κόρφος

Ο Κόρφος της Κορινθίας είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που απέχει περίπου 1,5 ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Μοιάζει με νησί και παραμένει ένας ήσυχος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, που αναζητούν γαλήνη. Η παραλιακή περιοχή του Κόρφου είναι ένας απάνεμος μικρός κόλπος, με πεντακάθαρα νερά και ξανθιά άμμο που περιβάλλεται από πεύκα και ελαιώνες.

Επίσης, εδώ θα απολαύσετε ολόφρεσκο ψάρι στα ταβερνάκια που είναι πλάι στην θάλασσα. Δίπλα στο χωριό βρίσκεται ο όρμος Σελόντα, που κρυβόταν το υποβρύχιο «Παπανικολής».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version