Site icon NewsIT

5 παραδεισένιες παραλίες στο Ιόνιο Πέλαγος που θα σας μείνουν αξέχαστες

24.08.2024 | 14:31
5 παραδεισένιες παραλίες στο Ιόνιο Πέλαγος που θα σας μείνουν αξέχαστες

View from above on famous Myrtos beach in Kefalonia island. In the top five beaches in Greece.

Το Ιόνιο Πέλαγος είναι η θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου που βρίσκεται δυτικά της Ελλάδας και της νότιας Αλβανίας και ανατολικά της νότιας Ιταλίας και πιο συγκεκριμένα, ανατολικά της Καλαβρίας, της Απουλίας και της Σικελίας και διαθέτει παραλίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Οι παραλίες του Ιουνίου Πελάγους έχουν εξωτική ομορφιά, γι’ αυτό και κάθε χρόνο κατακλύζονται από εκατοντάδες ταξιδιώτες που αναζητούν ανάσες δροσιάς, που θέλουν να απολαύσουν τα πανέμορφα τοπία της χώρα μας.

Μύρτος

Η παραλία Μύρτου ή απλά Μύρτος βρίσκεται στη Κεφαλονιά. Θεωρείται η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατά του, αφού τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, στο Δήμο Πυλαρέων, 30 χλμ. βόρεια από το Αργοστόλι.

Το πιο κοντινό χωρίο είναι τα Διβαράτα, 2,5 χλμ νότια της παραλίας. Η παραλία έχει άσπρα βότσαλα και γαλάζια νερά λόγω των ρευμάτων της περιοχής, ενώ περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Στην άκρη της υπάρχει μια μικρή σπηλιά.

Ίσσος

Η παραλία Ίσσος είναι μια τεράστια αμμώδης παραλία που περιβάλλεται από τον Χαλικούνα στα βόρεια, την παραλία του Αγίου Γεωργίου στη νότια πλευρά. Είναι εύκολα προσβάσιμη, ενώ απέχει περίπου 20 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας και δίπλα σε αυτήν την παραλία βρίσκεται και η λίμνη Κορισσίων (από τα ανατολικά), που αποτελεί το σημαντικότερο υδροβιότοπο στο νησί του Ιονίου και είναι μια προστατευμένη περιοχή Natura.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες παραλίες της Κέρκυρας και είναι διάσημη για τους φυσικούς αμμόλοφους της. Ανήκει στο χωριό του Χλωμού που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, περίπου 20 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Τα νερά στον Ίσσο είναι ρηχά και πεντακάθαρα. Από το βόρειο τμήμα της παραλίας ξεκινά και το κεδροδάσος, το οποίο καταλήγει στη διπλανή παραλία του γειτονικού Χαλικούνα.

Γέρακας

Ο Γέρακας είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ζακύνθου. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία στην οποία γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα.

Η παραλία ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο το οποίο προστατεύει την άγρια φύση, βοηθώντας την παραλία να διατηρήσει ακόμα και σήμερα την φυσική της ομορφιά. Η παραλία καταλήγει σ΄ένα μικρό ακρωτήρι, το οποίο αποτελείται από φυσικό άργυλο, όπου στο παρελθόν εκατοντάδες ταξιδιώτες έκαναν αναζωογονητικό μπάνιο.

Φιλιατρό

Το Φιλιατρό είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία της Ιθάκης. Βρίσκεται στα νότια του νησιού και μπορείτε να την προσεγγίσετε οδικώς από το Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης, μέσα σε 15 περίπου λεπτά. Η παραλία είναι βοτσαλωτή και τα νερά στο Φιλιατρό είναι πεντακάθαρα και τυρκουάζ.

Πευκούλια

Η παραλία Πευκούλια βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού της Λευκάδας, ανάμεσα στην πόλη της Λευκάδας (απόσταση περίπου 10 χλμ) και τον Άγιο Νικήτα. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά και πευκοδάσος που φθάνει μέχρι την άμμο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version