Οι συμβασιούχοι που εργάζονται 5, 6 ως και 8 χρόνια στο δημόσιο με σύμβαση που έχει λήξη λόγω καθυστέρησης της δικαιοσύνης μπαίνουν στο στόχαστρο αυτή τη φορά για απόλυση.
Είναι χιλιάδες οι συμβασιούχοι έργου ή ορισμένου χρόνου που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά τη λήξη της σύμβασής τους επικαλούμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες τους και η δίκη τους εκκρεμή ακόμη και σήμερα μετά από χρόνια.
Τώρα όλες οι περιπτώσεις αυτές μπαίνουν στο στόχαστρο με το υπουργείο Δικαιοσύνης να ζητά να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο για περίπου 6.000 περιπτώσεις.
Μάλιστα έχει ζητηθεί όλες αυτές οι υποθέσεις να έχουν τελεσιδικσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ώστε να ξεκαθαρίσει και το τοπίο που αφορά στις απολύσεις του Δημοσίου.
Αυτό καθώς θα επιχειρηθεί από την ελληνική πλευρά να παρουσιαστεί η απομάκρυνση των συμβασιούχων αυτών ως απόλυση.
Το θέμα είναι τεχνικό αλλά και ουσιαστικό.
Οι υπάλληλοι αυτοί αμείβονται από το δημόσιο και έτσι η ελληνική πλευρά μπορεί να παρουσιάσει την απομάκρυνσή τους ως μείωση του προσωπικού, έτσι ώστε να προσμετρηθεί στις απολύσεις.
Εάν συμβεί αυτό, εάν δηλαδή το δεχθεί η τρόικα, τότε όπως λέγεται από πηγές του υπουργείου Διοικητικής
Μεταρρύθμισης θα είναι κατά πολύ μικρότερος ο αριθμός των μονίμων που θα βρεθούν εκτός δημοσίου, καθώς θα καλυφθεί μεγάλο μέρος των 4.000 απολύσεων που απαιτούνται από την τρόικα για το 2014.
Διαβάστε επίσης: