Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Αδιέξοδο και στην Παιδεία! Αρβανιτόπουλος: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει παρανόμως κλειστό – 78.000 φοιτητές είναι σε ομηρεία

Αδιέξοδο και στην Παιδεία! Αρβανιτόπουλος: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει παρανόμως κλειστό – 78.000 φοιτητές είναι σε ομηρεία

Ακόμα ψάχνουν την κάλπη κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η χθεσινή ψηφοφορία για συνέχιση των απεργιών έγινε δια βοής, αφού κάποιοι έκαναν “μαγικά” και εξαφάνισαν την κάλπη. Η αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ήταν σε οργισμένο ύφος.

“Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανόμως κλειστό. Μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει σε ομηρεία φοιτητές, καθηγητές και τη μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων τους. Μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις διά βοής. Γιατί επιδιώκουν το χάος. Διάλογος με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται”.

Αυτό που διαχωρίζει σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας το Πανεπιστήμιο Αθηνών με το Πολυτεχνείο, είναι ότι παρότι στο Πολυτεχνείο συνεχίζεται η απεργία οι μισές σχολές του είναι ανοικτές. Σήμερα μάλιστα είναι προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας των διοικητικών του Μετσοβείου με το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τη διπλή εξεταστική, για να σωθεί το εξάμηνο στα ΑΕΙ

Αρβανιτόπουλος: ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν το χάος στα πανεπιστήμια

Εξάμηνο ήταν και πάει! Συνέχιση των απεργιών αποφάσισαν όλοι οι διοικητικοί – Αρβανιτόπουλος: Οι δεσμεύσεις που έχω αναλάβει ισχύουν στο ακέραιο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε