Παρασκευή, 16 Αυγ.
34oC Αθήνα

Aegean 600: Η 40χρονη αθλήτρια που σκοτώθηκε στην Κάρπαθο «δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες» λέει πρώην πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

Aegean 600: Η 40χρονη αθλήτρια που σκοτώθηκε στην Κάρπαθο «δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες» λέει πρώην πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καρπάθου από τον τραγικό θάνατο της 40χρονης Γαλλίδας ιστιοπλόου, Anna Konontchouk, που έπεσε από το σκάφος της στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600.

Η Anna Konontchouk έχασε τη ζωή της όταν προσπάθησε να ανοίξει το πανί του σκάφους στο Aegean 600. Το σκάφος είναι δεμένο στην Κάσο μετά το ατύχημα. Είναι καινούργιο, κατασκευής 2024, ελλιμενίζεται στο Λαύριο και διατίθεται προς ενοικίαση με τιμές που για κάθε εβδομάδα είναι στα 4000 περίπου ευρώ ή από 500 την μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, υπήρξε και άλλο περιστατικό, με τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου σκάφους με σημαία της Πολωνίας.

«Όλα τα σκάφη, περισσότεροι από 1.000 ιστιοπλόοι, διεξήλθαν. Το λάθος είναι ότι η ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες για την ασφάλειά της», δήλωσε στο Live News ο ιστιοπλόος και πρώην πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Νίκος Καραγεωργίου

Όπως εξήγησε, «οι δύο ιμάντες από την πλώρη ως την πρύμνη δεν μπορούν να φύγουν από το σκάφος. Ή δεν είχε δεθεί ο ιμάντας ή λύθηκε για να γυρίσει το πανί».

«Εκεί στο κατέβασμα τη πρύμνης την χτύπησε στο κεφάλι. Ο άλλος ιστιοπλόος απομακρύνθηκε από το σκάφος συνειδητά και τον περισυνέλλεξαν», σχολίασε.

Το σκάφος είναι δεμένο στην Κάσο μετά το ατύχημα. Είναι καινούργιο, κατασκευής 2024, ελλιμενίζεται στο Λαύριο και διατίθεται προς ενοικίαση με τιμές που για κάθε εβδομάδα είναι στα 4000 περίπου ευρώ ή από 500 την μέρα.

«Έπεσε στη θάλασσα και την χτύπησε το σκάφος με το πηδάλιό του»

«Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνουμε αυτό το μεγάλο διεθνή αγώνα. Καταρχάς οι συμμετοχές των σκαφών είναι 69 από 22 χώρες από όλο τον κόσμο. Oι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εντάσεις ανέμου πολύ μεγάλες περνούσαν τα 9 μποφόρ πήγαν να κατεβάσουν από μπροστά τα πανιά τους και ένα τεράστιο κύμα τους πήρε τους δυο ιστιοπλόους έναν άντρα και μια γυναίκα και τους έριξε μέσα στη θάλασσα», είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, Ιωάννης Βαραμουδάκης στο Live News.

«Δυστυχώς η γυναίκα ήταν πιο ελαφριά και την πέταξε λίγο πιο μακριά μπροστά από το σκάφος και εν συνέχεια περνώντας το σκάφος τη χτύπησε με το πηδάλιο του», σημείωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις