Νωρίτερα, λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι η γυναίκα πήγε να πέσει στο κενό αλλά μια γυναίκα την μετέπεισε την τελευταία στιγμή.
Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν μια γυναίκα και ο σύζυγός της και οι 2 εργαζόμενοι στον ΟΕΚ μέσα στην απελπισία τους, πήγαν στο παράθυρο του 3ου ορόφου, βγήκαν έξω και απειλούσαν να πέσουν στο κενό.
Συνάδελφοι και φίλοι τους από την πρώτη στιγμή προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν αλλά εκείνοι έβλεπαν μόνο το μέλλον τους να διαγράφεται ζοφερό.
Ο κ. Σπύρος και η κα Χαρά όχι μόνο δεν ήθελαν να γίνουν άλλοι δυο αριθμοί στις στρατιές των ανέργων αλλά η αγωνία τους ήταν πως θα ανταπεξέλθουν στο δράμα που ήδη ζουν ως οικογένεια. Το παιδί τους, βαριά άρρωστο χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήραν μετάθεση από την Πρέβεζα και ήρθαν στην Αθήνα. Για να έχει το σπλάχνο τους καλύτερη ιατρική φροντίδα οπως είπε στο Newsit o Τάκης Καρακατσάνης μέλος ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΕΚ.
Οι ώρες κυλούσαν βασανιστικά για όλους. Ο διαπραγματευτής της αστυνομίας έφτασε σχεδόν αμέσως και με τα πολλά κατάφερε να πείσει τον κ. Σπύρο να κατέβει. Όχι όμως και την σύζυγό του. Εκείνη εκτός εαυτού δεν άκουγε τίποτα. Κάποια στιγμή, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, η απελπισία έφτασε στο αποκορύφωμά της. Έγειρε μπροστά και πήγε να πέσει στο κενό. Όμως, μια άλλη γυναίκα σε διπλανό παράθυρο που συνομιλούσε κι εκείνη μαζί της, έγινε για λίγο ο φύλακας – άγγελός της! Της φώναξε να μην το κάνει, να σκεφτεί εκείνους που θα αφήσει πίσω της και εκείνη την άκουσε.
Επι τόπου βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και έχουν απλώσει ειδικό στρώμα όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και ο ειδικός διαπραγματευτής. Η γυναίκα όταν το είδε διαμαρτυρήθηκε και είπε ότι αν δεν το μαζέψουν θα πέσει στο κενό.
ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ
Με το που έμαθαν οι δημοσιογράφοι των ενημερωτικών δικτύων του εξετερικού πως ένα ζευγάρι απειλει να αυτοκτονήσει απο την απελπισία του έσπευσαν αμέσως να καλύψουν το γεγονός.
Ο ΟΕΚ μαζί με άλλους οργανισμούς είναι στην λίστα εκείνων που κλείνουν άμεσα και οι υπάλληλοί τους ή θα απολυθούν ή θα βγούν στην εφεδρεία.
Η αποχώρηση ίσως γίνει μέσω της νέου τύπου εφεδρείας (12 μήνες με αμοιβή 60% του μισθού και ύστερα απόλυση) και αφού πρώτα θα υπάρξει και η σχετική αξιολόγηση ώστε να μη βρεθεί εκτός δημοσίου το σύνολο των υπαλλήλων των οργανισμών που θα κλείσουν αλλά κάποιοι από τους υπάλληλους να στελεχώσουν άλλες θέσεις μέσω μετάταξης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
5.000 απολύσεις στο Δημόσιο με “ξαφνικό θάνατο” οργανισμών και υπηρεσιών