Ελλάδα

Aλέξης Κούγιας: Δεν επιθυμώ ως αμοιβή ούτε ένα ευρώ για τη μήνυση για τις φωτιές στη Ρόδο

Την πρόθεσή του να μη λάβει αμοιβή για τη μήνυση που θα καταθέσει εκ μέρους του Δήμου Ρόδου για τις καταστροφικές πυρκαγιές, γνωστοποίησε ο Αλέξης Κούγιας.

“Δεν επιθυμώ ως αμοιβή ούτε ένα ευρώ και θέλω ακόμη να δηλώσω κατηγορηματικά ότι αποτέλεσε τιμή για εμένα και τους στενούς συνεργάτες μου, δικηγόρους του γραφείου μου, ότι μας επέλεξαν, για να εκπροσωπήσουμε το σύνολο της κοινωνίας των Ροδίων πολιτών τόσο ενώπιον του Άρειου Πάγου, του οποίου την Εισαγγελία ενημερώσαμε, όσο και οιασδήποτε άλλης αρχής σε αυτές τις καταστροφικές στιγμές για το ηρωικό νησί σας” αναφέρει μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στον δήμαρχο του νησιού, Αντώνη Καμπουράκη και κοινοποίησε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος πρόκειται να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων για τρία αδικήματα που αφορούν τις πυρκαγιές: του εκ προθέσεως εμπρησμού, του εκ προθέσεως εμπρησμού σε δάση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με άμεσο ή ενδεχόμενο δόλο.

Όλη η επιστολή του Αλέξη Κούγια

“Όπως σας είναι γνωστό, ο Δήμαρχος του δήμου Ροδίων κ. Καμπουράκης Αντώνης μού έκανε την τιμή να με επιλέξει να εκπροσωπήσω τον δήμο Ροδίων και να συντάξω μηνυτήρια αναφορά εις βάρος αγνώστων δραστών για τα κακουργήματα του κοινού εμπρησμού, του εμπρησμού δάσους και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, πράξεις οι οποίες διεπράχθησαν στις γνωστές δασικές και οικιστικές περιοχές της Ρόδου το τελευταίο χρονικό διάστημα (18-28.7.2023).

Προ ολίγων ημερών μού τηλεφώνησε η γραμματέας του Δήμαρχου Ροδίων κα Κυπριώτου, η οποία μου ζήτησε να κοστολογήσω τις προσφερθείσες από εμέ και τους συνεργάτες μου νομικές υπηρεσίες και να αποστείλω και σχετικό παραστατικό, ώστε να εγκριθεί η πληρωμή μου από το Δ.Σ του δήμου Ροδίων.

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι λόγω της προσωπικής μου σχέσεως από 10ετιών με τον κο Δήμαρχο και την οικογένειά του, αλλά και λόγω της στενής μου σχέσης από δεκαετιών με όλη την κοινωνία της Ρόδου δεν επιθυμώ ως αμοιβή ούτε ένα ευρώ και θέλω ακόμη να δηλώσω κατηγορηματικά ότι αποτέλεσε τιμή για εμένα και τους στενούς συνεργάτες μου, δικηγόρους του γραφείου μου, ότι μας επέλεξαν, για να εκπροσωπήσουμε το σύνολο της κοινωνίας των Ροδίων πολιτών τόσο ενώπιον του Άρειου Πάγου, του οποίου την Εισαγγελία ενημερώσαμε, όσο και οιασδήποτε άλλης αρχής σε αυτές τις καταστροφικές στιγμές για το ηρωικό νησί σας.

Μου αρκεί ένας ηθικός έπαινος και μόνο και δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα είμαι παρών και πάντοτε χωρίς αμοιβή μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους μου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στην οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία μού ζητηθεί”.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άρειος Πάγος για Τέμπη: Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί τους δικαστικούς λειτουργούς
«Όποιος διαδίδει εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας, λοιδορεί και σπιλώνει ηθικά δικαστικούς λειτουργούς, βάλλει ευθέως κατά των δημοκρατικών θεσμών» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρείου Πάγου
Εικόνα από drone από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
«Προσπάθησε να με πνίξει και με βίασε» λέει 56χρονη που κατήγγειλε 33χρονο για σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα η δίκη
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 56χρονης ο 28χρονος τότε άνδρας φέρεται να την έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητό του, να την οδήγησε σε παραλία της περιοχής και να τη βίασε
Γυναίκα κλαίει στο πάτωμα