Ελλάδα

Αλλαγές στα ενοίκια για επαγγελματική στέγη

Το ιταλικό μοντέλο, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα φαίνεται ότι προσανατολίζεται να ακολουθήσει το υπουργείο σε σχέση με τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης.

Έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα μοντέλο με συμβόλαια εξαετούς διάρκειας με δικαίωμα επέκτασης άλλων έξι χρόνων.
Παράλληλα όμως εάν ακολουθηθεί αυτό το μοντέλο μειώνεται και η προστασία του ενοικιαστή.
Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης που θέλει να διώξει τον ενοικιαστή από το κατάστημα σπάζοντας το συμβόλαιο θα πρέπει να του καταβάλει 6 ενοίκια και όχι 12 που ίσχυε ως σήμερα.
Υπάρχει βέβαια και η ενδιάμεση πρόταση της ΕΣΕΕ που προβλέπει οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές να μπορούν να επιλέξουν συμβόλαια 6, 9 και 12 ετών, αλλά και η πρόταση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένταση στον Ιανό, σε εκδήλωση για τα Τέμπη: «Έξω οι αλήτες» από τον Καραμπελιά, πέταξαν τρικάκια εναντίον του
Η εκδήλωση είχε ως θέμα «την πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών» και ξεκίνησε με ομιλία του Γιώργου Καραμπελιά, εναντίον του οποίου ακούστηκαν συνθήματα
Συνθήματα έξω από τον Ιανό
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
«Πιθανότατα η “ροζ” καταγγελία έγινε από πρώην της», λέει το περιβάλλον της 26χρονης αστυνομικού – «Έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»
Η αστυνομικός καταγγέλθηκε ότι πηγαίνει με άδεια σε ροζ ραντεβού στο Ντουμπάι - «Συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες», δηλώνει η δικηγόρος της
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3