Η μελέτη ολοκληρώθηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα τοπίων Λουί Μπενέ (Louis Benech) σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο doxiadis.
O κ. Μπενέ παρουσίασε τη διαμόρφωση οχτώ σημείων του κήπου, την είσοδο της λεωφόρου Αμαλίας, τον «οπτικό δίαυλο» που συνδέει τη Βουλή με τον κήπο, την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, τη σπηλιά και το δωμάτιο των Γλυσίνων, το σιντριβάνι της Βλάχας, τη λίμνη, τον βράχο, το κάθισμα της Αμαλίας και το ισπανικό αναβρυτήριο. Όπως επισήμανε ο κ. Μπενέ, θα πραγματοποιηθούν ήπιες φυτοτεχνικές και αισθητικές εξωραϊστικές παρεμβάσεις, συμβατές με τον χαρακτήρα και τη δομή του βοτανικού κήπου.
Στη μοναδική ομορφιά και όαση πρασίνου του Εθνικού Κήπου, που παράλληλα παραμένει ένας ιστορικός χώρος αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
«Θέλουμε από σήμερα να ανοίξει μια νέα σελίδα, που θα καταστήσει τον κήπο επίκεντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης και πόλο έλξης για τους επισκέπτες» σημείωσε ο δήμαρχος.
Ο ιδρυτής του ΝΕΟΝ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εστίασε στην αποκατάσταση της σχέσης του πολίτη με την πόλη, δηλαδή, όπως είπε, στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των ανθρώπων.
Η πρώτη έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης έχει προγραμματιστεί για το δίμηνο Μαΐου- Ιουνίου 2014, υπό την επιμέλεια της Ιβόνα Μπλάτσβικ (Iwona Blazwick), διευθύντριας της Whitechapel Gallery του Λονδίνου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μειώνει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Αθηναίων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στον Δήμο Αθηναίων
“Ένας καφές σε περιμένει” στα καφέ του δήμου Αθηναίων