Ο εκπρόσωπος από το μπλοκ της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας είπε ότι η υπουργός κινήθηκε στην ίδια αντιλαϊκή αντιαγροτική πολιτική και αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα 9 αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Στη συνέχεια κάλεσε τους αγρότες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με αποφάσεις που θα πάρει το κάθε μπλόκο.
Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης θα γίνουν συνελεύσεις στα μπλόκα της Θεσσαλίας (Τύρναβος, Μικροθήβες, Πλατύκαμπος, κ.λπ) με εισήγηση για λύση των αποκλεισμών.
Ήδη το Συντονιστικό Όργανο Αγροτών Ελλάδος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει τις κινητοποιήσεις. “Μετά από έναν μεγαλειώδη 20ημερο αγώνα, πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αδιαλλαξία αλλά και την έλλειψη διάθεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη μεριά της Κυβέρνησης, αν και αποσπάσαμε ομολογία αποδοχής της Υπουργού κ. Μπατζελή, ότι το εισόδημά μας μειώθηκε κατά 40% αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω Συντονιστικό Όργανό συμμετέχουν τα μπλόκα: στις Μικροθήβες-Τύρναβος, στον Πλατύκαμπο- Φλώρινα, στο Αμύνταιο-Γιαννιτσά Παραλίμνης, στη Χαλάστρα – Μάλγαρα Τρίγλια Χαλκιδικής, στα Γαλάτιστα Χαλκιδικής-Σέρβια Κοζάνης και στα Πράσινα Φανάρια-Νέα Χαλκηδόνα
Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, κλειστοί παραμένουν ο κόμβος της Νίκαιας, ο Τύρναβος και οι Μικροθήβες, ενώ στον Πλατύκαμπο δεν σημειώθηκε αποκλεισμός από τους αγρότες, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας.
Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ορισμένα τρακτέρ έχουν αποχωρήσει κάποια από τη Χρυσούπολη και τον κόμβο του Στρυμόνα.
Στο νομό ‘Εβρου, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στον κόμβο του Ορμενίου, χωρίς ωστόσο, να παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.
Στο νομό Θεσσαλονίκης, παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στη Χαλκηδόνα, στα “Πράσινα Φανάρια” (κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης), στα Μάλγαρα και στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς – Σερρών, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Κιλκίς, ανοιχτά είναι τα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης. Στο νομό ‘Εβρου, τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων είναι ανοιχτά, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.