Τρεις απειλητικές αναφορές σύναψης συμβολαίων θανάτου, για μια εφοριακό, τη δικηγόρο της και μια Πρόεδρο Πρωτοδικών ήταν ανάμεσα στις καθημερινές συνομιλίες πρωταγωνιστών της οικονομικής μαφίας των ακινήτων, προκειμένου να βγάλει από τη μέση άτομα που έμπαιναν εμπόδιο στα προσοδοφόρα σχέδιά τους, αφού η ύπαρξή τους προκαλούσε μεγάλη οικονομική ζημιά στις παράνομες δραστηριότητές τους. Αυτό προκύπτει μέσα από τις 90.000 μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΕΥΠ.
Σχεδόν καθημερινά πρωταγωνιστές του κυκλώματος, καταφέρονταν απειλητικά κατά μίας γυναίκας, που κατείχε υψηλή θέση σε Εφορία των βορείων προαστίων, η οποία τους στεκόταν εμπόδιο στην έκδοση των κατάλληλων πιστοποιητικών, μέσω των οποίων θα μπορούσαν ν’ αποκτήσουν τους τίτλους κυριότητας ακριβών οικοπέδων κι εγκαταλειμμένων κατοικιών.
Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται πως είχε αντιληφθεί την συνεχιζόμενη παρανομία μετά την σύγκριση αλλεπάλληλων εγγράφων και δικαιολογητικών που κατέθεταν διαφορετικές εταιρείες μεν, σχεδόν όμως με το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς και διοικητικό συμβούλιο, οπότε και άρχισε να αρνείται να προχωρήσει τις διαδικασίες.
Η εφοριακός, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, απευθύνθηκε στο ΣΔΟΕ και ενημέρωσε για αυτές τις υποψίες της, ενώ σε μία περίπτωση Κύπριος επιχειρηματίας που θεωρείται μέλος του κυκλώματος, απευθύνθηκε σε αυτή και ζήτησε απαλλαγή φόρου πρώτης κατοικίας, όμως το απέρριψε κατ’ επανάληψη, με το αιτιολογικό ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέχρι πριν από κάποιους μήνες, όταν και ίσχυαν οι σχετικές ευεργετικές διατάξεις ακόμα και για σπίτια άνω των 200 τ.μ. με υψηλή αντικειμενική αξία. Το κύκλωμα έφτασε στο σημείο να της κάνει μήνυση και αγωγή, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ με συνακόλουθη δέσμευση της κατοικίας της στα Μελίσσια.
Συνομιλίες θανάτου από τον αρχηγό
Σε αρκετές από τις συνομιλίες του φερόμενου αρχηγού, του 53χρονου πολιτικού μηχανικού, με ένα δικηγόρο, πρώην δικαστικό που κι αυτός κατηγορήθηκε για ενεργή συμμετοχή στη πρώτη εκδοχή του παραδικαστικού, αναφέρεται ότι έγιναν κατ’ επανάληψη οι ακόλουθες χαρακτηριστικές στιχομυθίες.
Πολιτικός Μηχανικός: Πρέπει να βρούμε τρόπο να την καθαρίσουμε. Δεν πάει άλλο μ’ αυτήν. Μας έχει κάνει τη ζωή δύσκολη.
Δικηγόρος: Όχι. Θα ήταν λάθος κάτι τέτοιο. Έχουμε ανοίξει τόσο μεγάλη κόντρα μαζί της, που όλοι θα μας υποψιαστούν αμέσως. Μετά από αυτή τη διαπίστωση η συγκεκριμένη γυναίκα τέθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Σε άλλες συνομιλίες, γίνονται παρόμοιες «θανατηφόρες» αναφορές και για τη νεαρή δικηγόρο της εφοριακού, κόρη παλιού δικαστικού.
Ο τρίτος «προγραμμένος» στόχος, όπως τουλάχιστον ακούγεται ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός να μιλά εξαγριωμένος προς άλλο μέλος της συμμορίας, ήταν μία πρόεδρος Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απόφαση αντίθετη από τα συμφέροντα της συμμορίας. Ο πολιτικός μηχανικός ακούγεται να λέει: «Θα έρθει η ώρα της. Δεν θα μπορεί να μιλά για πάντα».
«Η δικηγορίνα σύμβουλος υπουργού»
Σημαντικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται στην εξελισσόμενη έρευνα, είχε όμορφη δικηγορίνα του Πειραιά, η οποία εκμεταλλευόμενη μια παλιά προσωπική της σχέση με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, εμφανιζόταν ως σύμβουλος του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς φυσικά να διαθέτει τέτοια ιδιότητα. Ο «τίτλος» όμως που έδινε στον εαυτό της προσέδιδε φερεγγυότητα και δύναμη στα μάτια των θυμάτων του κυκλώματος, που επιθυμούσαν την παρέμβασή της στις δικαστικές τους εκκρεμότητες.
Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, περίπου 30 λειτουργοί της Δικαιοσύνης, βρίσκονται υπό διερεύνηση, προκειμένου καταγγελίες ή αναφορές σχετικές με την υπόθεση, ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ή αποτελούσαν απλά λόγια.
Στο ίδιο ερευνητικό μικροσκόπιο βρίσκονται επίσης τρεις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας ανώτερος αξιωματικός με προηγούμενη θητεία στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος όμως απομακρύνθηκε από τη θέση του τον περασμένο Ιούλιο, όταν δηλαδή έκλεισε ο πρώτος κύκλος και τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στους εισαγγελείς, με δική του αίτηση για οικογενειακούς λόγους.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, που αποτελεί συγγενικό πρόσωπο αξιωματικού ε.ά. με εμπλοκή στην υπόθεση Κοσκωτά και κυρίως στο τελικό στάδιο που ολοκληρώθηκε με τη φυγή του τραπεζίτη με απορριμματοφόρο μέσα από τις εγκαταστάσεις της «Γραμμής» και τη διαφυγή του στη συνέχεια από τη χώρα με ελικόπτερο του επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη.
Οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ήδη δώσει εντολή ανοίγματος των λογαριασμών του αξιωματικού και άλλων δύο αστυνομικών, καθώς φαίνεται να εξέδωσαν πιστοποιητικά και έκαναν βεβαιώσεις γνήσιου της υπογραφής με προχρονολογημένες ημερομηνίες.
Η έρευνα αγγίζει και έναν άνδρα εφοριακό που υπηρετεί στο τμήμα Μητρώου άλλης Εφορίας κι αυτής όμως των βορείων προαστίων, ο οποίος λέγεται ότι σφράγιζε για λογαριασμό της σπείρας πλαστά-εικονικά μισθωτήρια και τιμολόγια, ενώ από αυτή την εφορία είχε γίνει η έναρξη λειτουργίας των περισσοτέρων από τις εικονικές εταιρείες του κυκλώματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Η “μαφία των ακινήτων”: Ανοίγουν και λογαριασμοί αστυνομικών