Ελλάδα

Απεργία διαρκείας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Θα κλείσουν τα διόδια

Απλήρωτοι επί ένα χρόνο είναι οι εργαζόμενοι, ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε πως εάν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων, τα ναυπηγία θα κλείσουν οριστικά.

Από το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στο χώρο των Ναυπηγείων, ενώ στις 09:00 θα αποκλείσουν τα διόδια της Ελευσίνας, συμβολικά και για μισή ώρα.

Ένας από τους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν έναν χρόνο απλήρωτοι, παίρνουν μόνο ένα βοήθημα της τάξης των 100 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

Η τελευταία πληρωμή του Δημοσίου προς το ναυπηγείο της Ελευσίνας έπρεπε να είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012. Το δημόσιο όμως αποφάσισε να προσφύγει στο νομικό συμβούλιο του κράτους προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της τρέχουσας πληρωμής.

Διοίκηση και εργαζόμενοι αναμένουν την απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους για τις οφειλές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ύψους 12εκατ.€.

Λόγω αυτών των εξελίξεων πολλές επισκευές ακόμη και κατασκευές εμπορικών πλοίων έχουν παγώσει.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Κούγια - «Βρισκόμαστε στο πλευρό του με την ίδια μαχητικότητα που μας έχει μεταλαμπαδεύσει»
«Σταθερή και ακλόνητη επιθυμία του επικεφαλής του γραφείου μας, είναι και θα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού και η διαρκής υποστήριξη των ανθρώπων που το εμπιστεύονται»
Ο Αλέξης Κούγιας
Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι: Γιατί δεν θα παρευρεθούμε οργανωμένα στα συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη
«Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για τη δικαίωση των θυμάτων τους, έστω και αν ο δικός μας δρόμος μέχρι σήμερα υπήρξε μοναχικός και δύσκολος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση
Συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη