Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Απίστευτο! Μένει ανυπόγραφη η συμφωνία με την Αυστραλία για τους μετανάστες

Απίστευτο! Μένει ανυπόγραφη η συμφωνία με την Αυστραλία για τους μετανάστες

Οι Αυστραλοί ανοίγουν το δρόμο σε νέους να πάνε να εργαστούν και η Ελλάδα … τον κλείνει. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά καθυστερεί να υπογράψει τη διακρατική συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα σε νέους 18 ως 30 ετών να επισκεφτούν τη χώρα για ένα χρόνο με δικαίωμα εργασίας.

Ο ομογενής αντιπρόεδρος της αυστραλιανής Βουλής, Στιβ Γεωργανάς, με δηλώσεις του επανάλαβε ότι η Αυστραλία είναι έτοιμη να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα για τουριστικές βίζες (θεωρήσεις) με δικαίωμα εργασίας, αλλά «η Αθήνα καθυστερεί».

«Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμφωνία που τους προτείναμε» δήλωσε ο κ. Γεωργανάς στο ελληνικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας της SBS και συνέχισε:

«Όλη η προετοιμασία έχει γίνει. Υπάρχει συμφωνία αλλά δεν έχει υπογραφεί για λόγους που δεν κατανοούμε. Είναι βέβαια γνωστό πως η Ελλάδα έχει αυτή την εποχή άλλα πιο σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει».

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, θα ζητήσει από την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα να επικοινωνήσει με το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να επιταχυνθεί η σύναψη της συμφωνίας.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση πιέζεται και από την ομογένεια για το θέμα αυτό. Λόγω της κρίσης και της ανεργίας, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετανάστευση στην Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε