– Ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας για τον υπολογισμό των μορίων με βάση τη βαθμολογία
– Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων του 2017
– Πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις των σχολών ανάλογα με τις επιδόσεις των υποψηφίων
– “Γκρεμίζουν” τις βάσεις στα Πολυτεχνεία τα μαθηματικά
– Η βιολογία ρίχνει και τις Ιατρικές σχολές
– Ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων θα κρίνει την εισαγωγή στις Παιδαγωγικές σχολές
– Σημαντικές μειώσεις αναμένονται και στο 5ο επιστημονικό πεδίο
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2017. Οι βαθμοί αναρτήθηκαν στα σχολεία, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να τους δουν και ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας των κωδικό υποψηφίου που διαθέτουν. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ στην σελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Το ζήτημα από σήμερα είναι οι βάσεις των σχολών. Τα στοιχεία μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς τα φετινά θέματα των πανελλαδικών έφεραν τα πάνω-κάτω.
Σε ό,τι αφορά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο οι προβλέψεις λένε ότι αναμένεται μια ελαφριά κάμψη, καθώς η γενικότερη εικόνα είναι πως οι υποψήφιοι είχαν ελαφρά χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Για παράδειγμα αναφέρεται πως και οι τρεις Νομικές σχολές θα κινηθούν προς τα κάτω, ωστόσο η πτώση των βάσεων δεν θα είναι σημαντική.
Αντίθετα στο 2ο επιστημονικό πεδίο τα μαθηματικά αλλάζουν τα δεδομένα. Τα θέματα στέρησαν ακόμη και από άριστους μαθητές μια καλή επίδοση και έτσι αναμένεται σημαντική πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές, αλλά και στις φυσικομαθηματικές. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως όσο πιο υψηλή είναι η βάση τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πτώση της…
Σε ό,τι αφορά στο 3ο επιστημονικό πεδίο τη διαφορά για εφέτος κάνει το μάθημα της βιολογίας, το οποίο όπως και τα μαθηματικά δυσκόλεψε τους υποψηφίους. Και εδώ οι επιδόσεις δεν ήταν καλές και έτσι αναμένεται πτώση των βάσεων, ίσως όχι όση αυτή των Πολυτεχνικών Σχολών, ωστόσο θα είναι σημαντική. Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι φέτος η Ιατρική της Αθήνας μπορεί να πέσει (έστω και οριακά) κάτω από τα 19.000 μόρια.
Στο 4ο πεδίο τη διαφορά δεν κάνει κάποιο μάθημα, αλλά ο αριθμός των υποψηφίων που σε ό,τι αφορά στα Παιδαγωγικά έχει διπλασιαστεί και οδηγεί τις βάσεις αυτών των σχολών προς τα επάνω λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.
Στο 5ο και στα δυο θέματα με αυξημένη βαρύτητα τα θέματα ήταν δύσκολα και οι επιδόσεις κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα για την πλειοψηφία των υποψηφίων. Κάπως έτσι η πρόβλεψη για τις βάσεις των Οικονομικών Σχολών λέει ότι αναμένεται σημαντική πτώση.
Στη Λέσβο και τη Χίο, όπου διακόπηκαν οι εξετάσεις, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα, αφού οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ, ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται σήμερα με τα Ιταλικά.