Κυριακή, 29 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Ασφαλιστικό: “Έχει φοροληστρικό πνεύμα” λένε ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την απογοήτευσή της για το “ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο” εκφράζει η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων, επισημαίνοντας πως «όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, δεν απέχει ουσιωδώς από το κυβερνητικό σχέδιο, όπως είχε δοθεί στη δημοσιότητα, με τις προαναγγελθείσες μεταβατικές «βελτιώσεις – εκπτώσεις» του», καλώντας, παράλληλα, τους βουλευτές να το καταψηφίσουν.

Οι ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους, πως το επίμαχο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό διαπνέεται από «φοροληστρικό πνεύμα» καθώς «και από την ιδεοληπτική εχθρότητα της Κυβέρνησης απέναντι στη νέα γενιά επιστημόνων – επαγγελματιών, οι οποίοι, με πολύ κόπο και θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους (και σε αντίθεση με πολλούς οι οποίοι «υπηρετούν» σήμερα σε κυβερνητικές θέσεις) επέλεξαν το δρόμο της αριστείας, της επαγγελματικής καταξίωσης και της κοινωνικής προσφοράς».

“Δεν θέλει διάλογο η κυβέρνηση”

Παράλληλα, κάνουν λόγο για παντελή έλλειψη βούλησης της Κυβέρνησης για ουσιαστικό διάλογο, γεγονός το οποίο τονίζουν πως καταδεικνύεται από την«σπουδή» της, μετά από καθυστέρηση δυόμισι μηνών, να προβλέψει χρόνο δημόσιας «διαβούλευσης» ολίγων ωρών (!) για ένα τόσο σημαντικό, ως προς τις επιπτώσεις του σε εκατομμύρια ασφαλισμένους, νομοσχέδιο.

Παράλληλα, η Ένωση Νέων και Ασκούμενων δικηγόρων αναφέρεται και στην γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία καταλήγει στη διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου , τόσο επί της αρχής όσο και σε επιμέρους ρυθμίσεις του, επιβεβαιώνοντας όπως επισημαίνει, όσα υποστήριζαν εξαρχής οι επιστημονικοί φορείς.

«Ενόψει των ανωτέρω, καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο, με την πεποίθηση ότι, σε αντίθεση περίπτωση, τα δικαστήρια θα αρνηθούν, όπως υποχρεούνται την εφαρμογή νόμου που το περιεχόμενό του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα (Σ. 93 παρ. 4).Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε, υπό συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας, να πραγματοποιηθεί μία κανονική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, πριν η παρούσα «μεταρρύθμιση» προλάβει να αποτελειώσει τους χιλιάδες νέους συναδέλφους, οι οποίοι παλεύουν για την επιβίωσή τους και για την παραμονή τους στο επάγγελμα» καταλήγουν οι νέοι δικηγόροι στην ανακοίνωση τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε