Σάββατο, 7 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Athens Flying Week 2024: Επιστρέφει το φαντασμαγορικό αεροπορικό σόου στην Τανάγρα

Athens Flying Week 2024: Επιστρέφει το φαντασμαγορικό αεροπορικό σόου στην Τανάγρα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επιστρέφει και φέτος η Athens Flying Week 2024 στην αεροπορική βάση Τανάγρας για την μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της ανατολικής Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024).

Στην Αthens Flying Week, οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν δίπλα στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, μαζί με τους πιλότους και να απολαύσουν από κοντά τις εντυπωσιακές επιδείξεις των αερομοντελιστών.

Στην Athens Flying Week 2024 αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερα από 50 αεροσκάφη από το εξωτερικό, καθώς επίσης τέσσερα ακροβατικά σμήνη, οι Saudi Hawks, τα «Γεράκια» της Σαουδικής Αραβίας με τα πράσινα Bae Hawk Mk.65, οι «Αετοί» της ισπανικής Αεροπορίας, οι Patrulla Aguila, τα ελβετικά PC-7 με εννιά αεροσκάφη στον αέρα αλλά και οι Πολωνοί Orlik.

Ηχηρό «παρών» θα δώσουν ελληνικά αεροσκάφη και το κοινό μπορεί να θαυμάσει από κοντά τα ελληνικά Rafale, F-4 Phantom, Mirage 2000-5, T-6 και το θρυλικό SpitfireMJ-755 καθώς και τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ικανοτήτων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ.

Στο χώρο, θα υπάρχει και στατική έκθεση, όπου, μεταξύ άλλων, το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θρυλικό Antonov-30 της ρουμανικής Αεροπορίας.

Όπως κάθε χρόνο, στην επίδειξη θα βρίσκεται και η RC Kavala Acro Team, με μια εκπληκτική επίδειξη αερομοντελισμού, οι Hellenic Skydivers που θα ανοίξουν και φέτος την Athens Flying Week 2024 με άλμα ελευθέρας και φυσικά, η Ανεμολέσχη Αθηνών.

Η Athens Flying Week, όπως κάθε χρόνο, προσφέρει δωρεάν είσοδο και απεριόριστη θέα μπροστά από τον χώρο VIP στους κατόχους κάρτας ΑμεΑ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Athens Flying Week 2024

Για να μάθετε πως μπορείτε να πάτε, πατήστε ΕΔΩ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις