Παρασκευή, 26 Ιουλ.
26oC Αθήνα

BBC: Λίγοι πιστεύουν πως τα χειρότερα για την Ελλάδα πέρασαν (VIDEO)

BBC: Λίγοι πιστεύουν πως τα χειρότερα για την Ελλάδα πέρασαν (VIDEO)

Τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης και δυο δάνεια από Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως τα χειρότερα πέρασαν. Αλλά όπως διαπιστώνει το BBC, λίγοι την πιστεύουν και φοβούνται πως η τρόικα κομίζει νέα μέτρα.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην Αθήνα Mark Lowen κάνει ένα ρεπορτάζ στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας με αφορμή τόσο την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και την παρουσία της τρόικας.

«Έχουν περάσει 4 χρόνια από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας με αποτέλεσμα να δεχθεί πακέτα διάσωσης από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη με συνέπεια τις μεγάλες περικοπές στις δαπάνες. Ωστόσο, τα κακά νέα είναι ότι η προσαρμογή έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος με μεγάλη αύξηση της ανεργίας», λέει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Στέκεται και στο γεγονός πως τα… νούμερα δε βγαίνουν, πως υπάρχει δημοσιονομικό κενό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και αυτό θα φέρει νέες πιέσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα, αφού οι μεταρρυθμίσεις δεν «περπατάνε». Σημειώνει ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα.

«Η κυβέρνηση λέει ότι θα υπάρξει μικρή ανάπτυξη το 2013 και πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης υπάρχει φως στο τούνελ. Όμως λίγοι πλέον πιστεύουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης πως τα χειρότερα πέρασαν», κλείνει το ρεπορτάζ του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέλους η κυβέρνηση αποφάσισε “μαχαίρι” στις συνδικαλιστικές άδειες

Πουλήστε τη ΔΕΗ για να πάρετε τη δόση

Επιμένουν όχι σε νέα μέτρα και όχι σε κλείσιμο των ΕΑΣ

Τι είπε ο … τοίχος στον Τόμσεν

Επιστροφή του ΦΠΑ εστίασης ξανά στο 23% ζητάει η τρόικα

Στο κόσκινο της τρόικας τα Ταμεία από σήμερα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε