Πέμπτη, 12 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Corriere della Sera: Στην Ελλάδα θα φορολογούνται οι τουρίστες που φθάνουν με κρουαζιερόπλοια

Corriere della Sera: Στην Ελλάδα θα φορολογούνται οι τουρίστες που φθάνουν με κρουαζιερόπλοια
ΦΩΤΟΑ ΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Με έναν φόρο ύψους 20 ευρώ για όλους τους τουρίστες που θα αποβιβάζονται στην Μύκονο και στην Σαντορίνη από κρουαζιερόπλοια. Με αυτό τον τρόπο, η ελληνική κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σκοπεύει μα αντιμετωπίσει τον μαζικό τουρισμό ο οποίος, τα καλοκαίρια, μετατρέπει κάποια ειδυλλιακά μέρη σε κόλαση», γράφει σε άρθρο της, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Όταν ο φόρος αυτός θα αρχίσει να επιβάλλεται, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο θα μπορούν να εισπραχθούν από 300 μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ και, συνολικά, κάθε καλοκαίρι, τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ», προσθέτει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera για το φόρο στους επιβάτες από τα κρουαζιερόπλοια.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι μέρος των εισπράξεων αυτών θα ανακατανεμηθεί στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να δώσει, όμως, περισσότερες λεπτομερειες», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι και η Ιταλία αντιμετώπιζε πρόβλημα μαζικού τουρισμού, το οποίο οδήγησε τον δήμο της Βενετίας να υιοθετήσει, πειραματικά και συνολικά για είκοσι εννέα ημέρες, εισιτήριο εισόδου ύψους 5 ευρώ για όσους τουρίστες την επισκέπτονται χωρίς να έχουν κλείσει διανυκτέρευση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις