Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Δεκατρείς εβδομάδες μετά… – Προς εκτόνωση η ένταση στα ΑΕΙ; Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών είδε με καλό μάτι τις προτάσεις Αρβανιτόπουλου

Δεκατρείς εβδομάδες μετά… – Προς εκτόνωση η ένταση στα ΑΕΙ; Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών είδε με καλό μάτι τις προτάσεις Αρβανιτόπουλου

 – Η Σύγκλητος έστειλε τις δικές της προτάσεις στους διοικητικούς του ΕΚΠΑ
– Καλοδεχούμενη η απόφαση, μπορεί να σωθεί το εξάμηνο, σχολιάζει το υπουργείο Παιδείας
Αρβανιτόπουλος: Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν
– Επίσης, εντός του 2014 θα προσληφθούν 400 μέλη ΔΕΠ
– Αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών
– Συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι

Πυξίδα και για τα υπόλοιπα πανεπιστημια ίσως αποτελέσει η αλλαγή στάσης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάνθηκε ότι κρίνει θετικές τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Μάλιστα, διαμόρφωσε την δική της πρόταση την οποία και απέστειλε στους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.
Οι υπάλληλοι συνεδριάζουν ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας σχολιάστηκε ότι “η απόφαση της Συγκλήτου, επιβεβαιώνει την πρόταση Αρβανιτόπουλου για την διοικητική αναδιάρθρωση του ιδρύματος. Καλοδεχούμενη η απόφαση. Εφόσον αρχίσουν τα μαθήματα το εξάμηνο θα σωθεί”.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, όσο και οι υπάλληλοι του Εθνικού μετσόβειου Πολυτεχνείου, απεργούν σήμερα και αύριο.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση ζήτησε αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και όλων των συνεπειών της μέχρις ότου ολοκληρωθεί αξιόπιστος διάλογος.

Στις προτάσεις Αρβανιτόπουλου περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση ώστε οι υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα, και στη θέση τους να επιστρέψουν ισάριθμοι συνάδελφοί τους.

Είπε επίσης ότι αυτό θα αρχίσει άμεσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα Πανεπιστήμια.

Αν συμβεί αυτό, θα επανατοποθετηθούν άμεσα στα ΑΕΙ 650 από τους 1.165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ακόμη, έγινε γνωστό πως το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι εντός του 2014 θα προσληφθούν 400 μέλη ΔΕΠ, ενώ όπως είπε θα δίνεται εφεξής η δυνατότητα σε διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κατέχουν τα σχετικά προσόντα, να τοποθετηθούν σε θέσεις Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού.

Ειδικά για το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, επειδή διαπιστώθηκε ότι λόγω της μη απογραφής ενός σημαντικού αριθμού διοικητικών υπαλλήλων (176), οι οποίοι εκ του νόμου τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ο συνολικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που αφαιρούνται από το δυναμικό του ΕΚΠΑ υπερβαίνει τους πλεονάζοντες που καταργούσε η σχετική ΚΥΑ, προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να μπουν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η ρύθμιση θα αφορά και άλλα ιδρύματα όπου δεν απογράφηκαν υπάλληλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμη ημέρα για τα πανεπιστήμια – Αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας ζήτησε η Σύγκλητος του ΕΜΠ

Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια – Ποιοι διοικητικοί υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα επιστρέφουν

“Κομφούζιο” στα πανεπιστήμια! Επιμένουν στην απεργία οι εργαζόμενοι

Ούτε βήμα πίσω! Νέα 48ωρη απεργία από τους διοικητικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε