Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Διαρροές για μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 50% αν και εφόσον…. Εκκρεμούν 720 έλεγχοι σε πρόσωπα με μεγάλο πλούτο

Διαρροές για μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 50% αν και εφόσον…. Εκκρεμούν 720 έλεγχοι σε πρόσωπα με μεγάλο πλούτο

 – Το πρώτο δείγμα έδειξε ο Γκίκας Χαρδούβελης λέγοντας πως δεν θα γίνεται ό,τι θέλει η τρόικα
 Τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου θα δείξουν εάν θα υλοποιηθούν τα σχέδια του Μαξίμου
 Στην κυβέρνηση θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως ο ΦΠΑ στην εστίαση θα παραμείνει στο 13%
– Στόχος να μαζέψουν 650 εκατομμύρια ευρώ από 500 ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις

Η στροφή της κυβερνητικής πολιτικής με τον ανασχηματισμό δεν θα σήμαινε τίποτα εάν αυτή δεν φαινόταν στην τσέπη των απλών πολιτών, οι οποίοι συνεχίζουν και στενάζουν. 

Για αυτό το λόγο και η κυβέρνηση δείχνει να μην συμμερίζεται τις απόψεις του ΔΝΤ για νέο μνημόνιο, αλλά επιθυμούν να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που θα είναι στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών. Φυσικά, αυτό χωρίς να τραβά η Ελλάδα το σχοινί, αφού όλο το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμες και οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος. 

Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, που επικαλείται το Mega, η κυβέρνηση εάν δει πως τα οικονομικά στοιχεία του 9μήνου είναι ικανοποιητικά, τότε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει σταδιακά την έκτακτη εισφορά με την οποία επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο έλληνας φορολογούμενος. 

Οι πρώτες διαρροές μιλούν για μία μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 50% αρχικά και ανάλογα με τα δημοσιονομικά της χώρας να μειώνεται σταδιακά και περισσότερο, μέχρι να σταματήσει να υφίσταται. 

Άλλωστε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στη σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών, έτσι ώστε να μπορέσει να ανασάνει η ελληνική οικογένεια. 

Στην κυβέρνηση φυσικά θεωρούν σχεδόν δεδομένη τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. 

Το καλοκαίρι του φορολογικού μηχανισμού

Με αφορμή το καμπανάκι του ΔΝΤ πως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι ακόμα απογοητευτικός, το οικονομικό επιτελείο θα ξεκινήσει ένα σαφάρι το καλοκαίρι, με σκοπό να πατάξει τη φοροδιαφυγή με τις αποδείξεις κυρίως στα κέντρα διασκέδασης, τα εστιατόρια και γενικότερα στις τουριστικές επιχειρήσεις. 

Μάλιστα, στους επόμενους μήνες αναμένεται και πρέπει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, 500 έλεγχοι στον αριθμό, με σκοπό να μπουν στα κρατικά ταμεία περί τα 650 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα άλλοι 720 έλεγχοι σε πρόσωπα με μεγάλο πλούτο και εκεί ο στόχος είναι 144 εκατομμύρια ευρώ. 

Φυσικά όσο εκκρεμεί το νέο πρόσωπο στη θέση του Χάρη Θεοχάρη αυτοί οι στόχοι γίνονται ολοένα και πιο θολοί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μίνι ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία σε 48 δόσεις!

Οι πέντε μειώσεις φόρων που έρχονται – Ποιοι και πόσο θα κερδίσουν

Οδικός χάρτης για τη μείωση της φορολογίας – Καταργούνται τεκμήρια, φόρος πολυτελείας και έκτακτη εισφορά – Τι θα πληρώσουμε έως το 2020

Τα … κεφάλια μέσα! Καμία αλλαγή στην έκτακτη εισφορά και νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε