Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (άλλοι 12.500 έως τέλος Δεκεμβρίου), προκειμένου να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα, όλο και περισσότερες δικαστικές αποφάσεις αποδυναμώνουν την εφαρμογή του μέτρου.
Αυτή τη φορά, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με απόφαση του προέδρου του, έκανε δεκτή την αίτηση 22 εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 23 Ιουλίου, χορηγώντας προσωρινή διαταγή για αναστολή εκτέλεσης του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Με αυτό τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για περισσότερες προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα, όπως μεταξύ άλλων οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί.
Ως προς την υπόθεση των 22 εκπαιδευτικών, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως.
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που εκδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνες διαφόρων Πρωτοδικείων της χώρας, που έδωσαν προσωρινή προστασία σε εργαζόμενους υπό καθεστώς διαθεσιμότητας.
Χθες, εξάλλου, προσέφυγαν στο ΣτΕ οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ προσφυγή κατέθεσε και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορίου, ζητώντας την ακύρωση απόφασης για κατάργηση 100 θέσεων, με το επιχείρημα ότι ελήφθη χωρίς να προηγηθεί κάποια μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας.
Επιπλέον, αναμένεται και η προσφυγή των πανεπιστημιακών καθηγητών, κάτι που έχουν προαναγγείλει, λόγω της ένταξης σε διαθεσιμότητα 1.348 διοικητικών υπαλλήλων τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία για τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ
Στάση εργασίας των καθηγητών την Τετάρτη
Αρβανιτόπουλος σε πρυτάνεις: Παραδώστε τα ονόματα των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα