Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Δημόσιο: κόλλησαν οι απολύσεις – Νέα γκρίνια Μαξίμου για Μανιτάκη

Δημόσιο: κόλλησαν οι απολύσεις – Νέα γκρίνια Μαξίμου για Μανιτάκη

Μανιτάκης, Βολουδάκης, Σταμάτης … όλοι κόβουν και … ράβουν δημόσιους οργανισμούς με στόχο συγχωνεύεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι … μηδέν. Το δημόσιο αποδεικνύεται πολύ … σκληρό για να πεθάνει λόγω πολιτικού κόστους και έτσι αν και αποτελεί προαπαιτούμενο για την τρόικα για ακόμη μια φορά οι απολύσεις μοιάζουν να κολλάνε ή για την ακρίβεια προς το παρόν ο αριθμός των 2.000 ατόμων εντός Ιουνίου να μην βγαίνει.

Όλα δείχνουν πως εάν υπάρξουν ανακοινώσεις για απολύσεις μέσα στον Ιούνιο αυτές θα είναι μόνο για εξευμενισμό της τρόικας η οποία δεν θα δει με καλό μάτι μια ακόμη αναβολή.
Επί της ουσίας η κυβέρνηση βλέπει πως δεν πιάνει τον στόχο των 2.000 απολύσεων και έτσι προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή με την τρόικα θα προχωρήσει στην ανακοίνωση πολύ λιγότερων ονομάτων, κάποιοι μιλούν για 200 ως 300 άτομα.
Οι άνθρωποι αυτοί υπηρετούν στους οργανισμούς που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Βολουδάκη.
Ωστόσο τα λουκέτα στους παραπάνω οργανισμούς που … κλείνουν απ’ την εποχή Παγκάλου εδώ και τρία χρόνια, δεν αρκούν.
Έτσι έπεσαν στο τραπέζι μεγάλες ΔΕΚΟ όπως η ΕΡΤ και οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας. Με συγχωνεύσεις και ανασυγκροτήσεις αυτών των ΔΕΚΟ η κυβέρνηση ελπίζει να βρει μεγάλο μέρος των προς απόλυση υπαλλήλων μεταξύ κυρίως των εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων.
Δεν προχωράει όμως ούτε το μέτωπο της διαθεσιμότητας και σε αυτή την περίπτωση το Μαξίμου χρεώνει τη νέα καθυστέρηση εξ ολοκλήρου στον κ. Μανιτάκη.
Όλα πάντως δείχνουν ότι θα ξεκαθαρίσουν (τουλάχιστον ως προς τα πρώτα λουκέτα και τις πρώτες απολύσεις) την ερχόμενη εβδομάδα στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε