Με τα νούμερα να αλλάζουν συνεχώς, τώρα διαρρέεται, πάντα από ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, ότι οι επίορκοι που θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο είναι περί τους 4.000.
Ωστόσο ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τους επίορκους που ήδη έχουν εντοπιστεί και πιθανώς έχουν καταδικαστεί, αλλά και εκείνους που υπολογίζεται ότι θα εντοπιστούν να έχουν παρανομήσει.
Προς το παρόν φαίνεται ότι ο αριθμός των επίορκων που μπορεί να δουν άμεσα την πόρτα εξόδου δεν υπερβαίνει τους 2.000. Αυτοί λέγεται ότι θα γίνει προσπάθεια να απολυθούν ως το καλοκαίρι.
Για τους υπόλοιπους που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των προς απόλυση επίορκων γίνεται λόγος για το 2014.
Η τρόικα, λένε οι ίδιες ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, φαίνεται θετική στην αντικατάσταση των υπαλλήλων που θα απολυθούν ως επίορκοι από νέους επιστήμονες που θα καταλάβουν θέση στο Δημόσιο μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Ωστόσο σχεδόν 10 μήνες διακυβέρνησης της χώρας απ’ την παρούσα κυβέρνηση στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τα πάντα φαίνεται να κινούνται με ρυθμούς χελώνας.
Τα περιβόητα νέα οργανογράμματα απ’ όπου θα προκύψουν οι νέες δομές βάσει των οποίων θα προκύψει και ο αριθμός εκείνων που … περισσεύουν για να βγουν στη συνέχεια στη διαθεσιμότητα ακόμη δεν είναι έτοιμα.
Οι τρϊκανοί πιέζουν ασφυκτικά και απ’ την πλευρά του υπουργείου η απάντηση είναι ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος.
Κάπως έτσι κινδυνεύουν να βρεθούν σε διαθεσιμότητα άρον, άρον χιλιάδες υπάλληλοι δίκαια και μη οι οποίοι στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο.
Το πως είναι ακόμη νεφελώδες. Θα μπουν σε λίστα και θα επαναπροσληφθούν βάσει μορίων και προσόντων υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ;
Θα υπάρξει αυτοματοποιημένο σύστημα μετακινήσεων ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν; Με ποια κριτήρια;
Θα επαναπροσληφθούν μέσω εξετάσεων του ΑΣΕΠ;
Άγνωστο. Απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας το ελληνικό δημόσιο απαντά με νεφελώδη σχέδια…
25.000 άτομα κινδυνεύουν να βρεθούν σε διαθεσιμότητα και μετά την παρέλευση του 12μηνου να βρεθούν πλήρως εκτός δημοσίου.
Διαβάστε επίσης: