Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Δημοτικοί Αστυνομικοί: Φύλλα πορείας για το… άγνωστο!

Δημοτικοί Αστυνομικοί: Φύλλα πορείας για το… άγνωστο!

Το Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίσει τον νέο τους ρόλο περιμένουν 1540 δημοτικοί αστυνομικοί που πριν από ένα χρόνο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σήμερα εντάσσονται στην Αστυνομία.

Από τους 1540, οι 402 εμφανίστηκαν στη ΓΑΔΑ για να παρουσιαστούν και να πάρουν φύλλο πορείας, ενώ άλλοι πήγαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήμα.
Όσοι παρουσιάστηκαν στην Αλεξάνδρας, πήγαν για να πάρουν τα έγγραφά τους και τα φύλλα πορείας κι αύριο θα ενημερωθούν για το που θα τοποθετηθούν.

Κανείς δεν ξέρει ακόμη που θα είναι αυτό και τι αρμοδιότητες θα έχουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Σύμφωνα με τον Απόστολο Κόσυβα, πρόεδρο των Δημοτικών Αστυνομικών της Αθήνας, δεν υπάρχει τίποτα ξεκάθαρο πέρα από τις σημερινές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ενταχθούν στην αστυνομία και την τροχαία, θα φορούν τις στολές που είχαν και πριν αλλά δεν θα οπλοφορούν ούτε και θα μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται. Η εργασία τους θα είναι πενθήμερη, πρωινή.

Σημειώνονται ότι από τους δημοτικούς αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι 200 έχουν μείνει έξω από τη διαδικασία επανατοποθέτησης, ενώ 26 έχουν καταθέσει αιτήσεις για συνταξιοδότηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από σήμερα δίπλα σε αστυνομικούς και τροχαίους 1.536 δημοτικοί αστυνομικοί

Τα καυτά μίνι των Ρωσίδων αστυνομικών

Πιάνουν δουλειά στην ΕΛ.ΑΣ. στις 7 Ιουλίου οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε