Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Δομημένα ομόλογα: Ένοχοι οι 12 από τους 13 κατηγορούμενους

Δομημένα ομόλογα: Ένοχοι οι 12 από τους 13 κατηγορούμενους

Την καταδίκη όλων των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων εκτός του Ευγένιου Παπαδόπουλου, πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, αποφάσισε το δικαστήριο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ, Κωνσταντίνο Χρηστίδη.

Ενόχους, επίσης, έκρινε και τους εκπρόσωπους των χρηματιστηριακών εταιριών και της τράπεζας που ενεπλάκησαν στην διαδρομή του ομολόγου που, κατά τη δικογραφία έφθασε υπερκοστολογημένο στα Ταμεία.

Ένοχοι κρίνονται οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Γιώργος Αποστολίδης και Θεόδωρος Πρινιωτάκης (σ.σ. ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει), ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Χρηματιστηριακή, Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan, Χάρης Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης και το στέλεχος της Hyppovereinsbank, Ν. Μπούγος.

Οι 12 κρίθηκαν ένοχοι για τα εξής αδικήματα: Απάτη από κοινού, απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή και εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τον άλλοτε ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας είχε απαλλάξει ορισμένους από τους κατηγορούμενους αλλά η απόφαση των δικαστών ήταν πιο αυστηρή από την εισαγγελική πρόταση.

Έτσι, με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία, έπεσε η αυλαία, επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης, για την υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη το 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δομημένα ομόλογα: Ενοχή 4 διοικητών ασφαλιστικών ταμείων ζήτησε ο εισαγγελέας

Σε δίκη 10 άτομα για τα δομημένα ομόλογα σε ΤΣΠΕΑΘ και ΤΕΑΥΦΕ

Δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο με τα μη δομημένα ομόλογα – Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι!

Το πόρισμα – βόμβα της Βουλής για τα δομημένα ομόλογα

“Καίει” γαλάζιους υπουργούς για τα δομημένα ομόλογα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε