Ελλάδα

E-stamp: Ήρθε το ψηφιακό γραμματόσημο

 Μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία, παρουσιάζουν τα  Ελληνικά Ταχυδρομεία  καθώς από σήμερα, 10/12/2020,  ένας 12ψήφιος κωδικός έρχεται ν’ αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους μας γραμματόσημο και να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την παραδοσιακή αλληλογραφία μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για το νέο ψηφιακό γραμματόσημο, e-Stamp το οποίο, χωρίς να  αντικαθιστά το παραδοσιακό το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται, θα απλοποιήσει την  αλληλογραφία εσωτερικού Α’ προτεραιότητας με την προϋπόθεση το βάρος να μην ξερπερνά τα  20 γρ. με χρέωση 1,90€.

Το E-stamp απευθύνεται σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και είναι άμεσα διαθέσιμο (24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα, στον υπολογιστή, laptop, κινητό τηλέφωνο ή tablet) επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να μπορούν στο εξής να  στέλνουν την αλληλογραφία τους εύκολα, άνετα και οποιαδήποτε ώρα.

Τα αβαντάζ του νέου τρόπου αποστολής της αλληλογραφίας είναι πως το E-stamp δεν κοστίζει επιπλέον και για τη χρήση του χρειάζεται μονο μια απλη διαδικασία που ολοκληρώνεται σε τρία βήματα:

Μπαίνετε στο site e-stamp.elta.gr ή στην ιστοσελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων elta.gr και αγοράζετε την ποσότητα των γραμματοσήμων που επιθυμείτε, με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.

Αναγράφετε, καθαρά, τον 12ψηφιο αλφαριθμητικό κωδικό στο πάνω δεξί μέρος του φακέλου σας, όπου συνήθως επικολλάται το γραμματόσημο.

Τοποθετείτε την αλληλογραφία σας στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς σας.

 Ο κωδικός e-Stamp ισχύει για 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης αγοράς έως 10 κωδικών τη φορά. 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στον τραυματισμό των αστυνομικών στο Κορωπί - Δύο περιστατικά σε ΑΤ μέσα σε έναν χρόνο
Την 1/4/2024 η Κυριακή Γρίβα έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ στις 30/3/2025 ο 51χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε τρεις αστυνομικούς στο Κορωπί
Το ΑΤ Κορωπίου μετά την επίθεση του 51χρονου σε 3 αστυνομικούς