Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εγκώμια αυστριακής εφημερίδας για το “ιστορικό ρεκόρ” του ελληνικού τουρισμού το 2013

Εγκώμια αυστριακής εφημερίδας για το “ιστορικό ρεκόρ” του ελληνικού τουρισμού το 2013

«Ιστορικό ρεκόρ» χαρακτηρίζει το γεγονός, ότι «μέσα στον περασμένο χρόνο σχεδόν 18 εκατομμύρια τουρίστες ταξίδεψαν στην Ελλάδα», η αυστριακή εφημερίδα «Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν», σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο «Η χώρα του τουρισμού, η Ελλάδα, ακμάζει πάλι».

Όπως επισημαίνει, σε σχέση με το 2012, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα εκτινάχθηκε πέρσι κατά 15,5% προς τα επάνω, υπερβαίνοντας τον επιδιωκόμενο στόχο των 17 εκατομμυρίων τουριστών, κατά 900.000.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από τη Γερμανία προέρχονταν 2,3 εκατομμύρια, ή ένα ποσοστό 12,7% των επισκεπτών – οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα – και ακολουθούσαν οι επισκέπτες από Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία, ενώ γενικά το 88% του συνόλου των επισκεπτών, προέρχονταν από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Σημειώνεται επίσης, πως τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός στην Ελλάδα είχε υποφέρει από την οικονομική κρίση και πως οι ειδήσεις για την άσχημη κατάσταση της χώρας, καθώς και οι εικόνες με απεργούς και διαδηλωτές, είχαν αποθαρρύνει κάποιους επισκέπτες, αλλά τον περασμένο χρόνο η κατάσταση σταθεροποιήθηκε και υπήρχαν ελάχιστες διαδηλώσεις και απεργίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Die Presse: Νο1 η Ελλάδα στον τουρισμό

Ο.Κεφαλογιάννη στο Bloomberg: Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών το 2014

18 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν πέρυσι τη χώρα μας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε