Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Έκτακτη συνάντηση Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις – Θα αποφευχθούν οι πειθαρχικές διώξεις;

Έκτακτη συνάντηση Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις – Θα αποφευχθούν οι πειθαρχικές διώξεις;

Με τους πρυτάνεις πανεπιστημίων θα συναντηθεί εκτάκτως ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στις 3 το μεσημέρι, ύστερα από αίτημα του Γιάννη Μυλόπουλου.

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου και προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων ζήτησε να υπάρξει έκτακτη διαμεσολαβητική συνάντηση με τον υπουργό, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος και λύση για εκτόνωση της κρίσης στην παδεία, καθώς και μια λύση έξω από τη λογική των πειθαρχικών διώξεων.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση και έτσι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις 3.

Εκτός από τον Γιάννη Μυλόπουλος, παρόντες θα είναι ο πρύτανης του Χαροκόπειου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας.

Παρέμβαση για να ανοίξει το Μετσόβιο

Από την πλευρά τους, η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάλεσαν ομόφωνα την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να συμβάλει άμεσα στο άνοιγμα και στη λειτουργία του Πολυτεχνείου.

«Η αποστολή του Πολυτεχνείου συνοψίζεται στην κατ’ εξοχήν παροχή του εκπαιδευτικού του έργου, που σήμερα διακυβεύεται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ ομοφώνα με μία αποχή, δηλώνουν ότι επεξεργάζονται πρόταση Οργανισμού, την οποία η Σύγκλητος του ΕΜΠ θα διαμορφώσει το ταχύτερο δυνατόν ώστε να διασφαλίζεται θεσμικά το Διοικητικό Προσωπικό, τα μέλη ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του Ιδρύματος, καθώς και τη δυνατότητα του Ιδρύματος να λειτουργήσει με τη φυσιογνωμία που κατέκτησε όλα αυτά τα χρόνια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πελεγρίνης απαντά στην παραπομπή του: Ευχαριστώ τον υπουργό για την υψηλή τιμή

Με εντολή Αρβανιτόπουλου στο Πειθαρχικό ο Θ. Πελεγρίνης – “Ξεχείλισε το ποτήρι” με τη θεατρική παράσταση

Εξάμηνο τέλος! Με 48ωρες απεργίες απαντούν ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

…Και ο Πελεγρίνης στο Παρίσι για παράσταση…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε