Μπορεί η τρόικα να μην μας ζήτησε επίσημα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά τι σημαίνει όταν ο αρμόδιος υπουργός λέει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί μέσω του Μεσοπρόθεσμου ότι 150.000 θα έχουν αποχωρήσει έως το 2015;
Ο Δημήτρης Ρέππας δεν θα μπορούσε να πει πιο ξεκάθαρα όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν από εδώ και πέρα.
Ένας στους 2 δημοσίους υπαλλήλους θα απομακρυνθούν από την θέση τους στα επόμενα 4 χρόνια.
Είπε ότι η Τρόικα δεν ζήτησε επίσημα απολύσεις υπαλλήλων, άφησε ωστόσο ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο, στην περίπτωση κατά την οποία ένα παρόμοιο μέτρο υπηρετεί τη μεταρρύθμιση του κράτους.
Όσο για την μονιμότητα, πρέπει να θεωρείται βέβαιη η άρση της και αυτό θα γίνει μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης του 2013.
Η εφεδρεία παρά το γεγονός ότι ακόμα είναι επι της ουσίας στα χαρτιά και όσοι έχουν φύγει είναι εθελοντικά βγαίνοντας στην σύνταξη, ο κ. Ρέππας δεν απέκλεισε ακόμη την παράταση της και για το 2012 ή την διεύρυνση των κριτηρίων της, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ζητηθεί από την Τρόικα.
Για τις απευθείας απολύσεις δημοσίων υπάλλήλων είπε: «Αν έρθει το τραπέζι οποιαδήποτε πρόταση θα τη συζητήσουμε. Απολύσεις, όμως, έτσι όπως τίθενται, όχι. Απολύσεις όμως που οδηγούν στην αναδιοργάνωση του κράτους μπορούν να αντιμετωπιστούν».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο ο Μ. Βορίδης – “Δεν είναι ταμπού”