Πέμπτη, 4 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Εργοδότες κρατούσαν τις εισφορές για πάρτη τους! Στον αέρα 500.000 συνταξιούχοι – Έρχεται νέο μαχαίρι στις επικουρικές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Αγνοούνται οι εισφορές 500.000 ασφαλισμένων
– Οι εργοδότες έκαναν μεν κρατήσεις στους μισθούς για επικουρική ασφάλιση δεν απέδιδαν όμως αυτές τις εισφορές στα Ταμεία
– Από ποια Ταμεία προερχόνται οι ασφαλισμένοι που μένουν στον αέρα ως προς τις επικουρικές τους συντάξεις

Αντιμέτωποι με νέες μειώσεις στις συντάξεις τους θα βρεθούν περίπου 500.000 συνταξιούχοι αφού σύμφωνα με το ΕΤΕΑ αγνοούνται οι εισφορές τους.

Αγνοούνται οι εισφορές 500.000 ασφαλισμένων

Αναλυτικότερα, με εντολή του υπουργείου Εργασίας και με απόφαση του ΕΤΕΑ ξεκινάει έκτακτος οικονομικός έλεγχος σε 35 επικουρικά Ταμεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα αφού αγνοούνται οι εισφορές 500.000 ασφαλισμένων με αποτέλεσμα οι επικουρικές τους συντάξεις να είναι στον αέρα!

Οι εργοδότες έκαναν μεν κρατήσεις στους μισθούς των εργαζομένων για επικουρική ασφάλιση δεν απέδιδαν όμως αυτές τις εισφορές στα Ταμεία

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, σε έρευνα που έκανε το ΕΤΕΑ (το μεγάλο επικουρικό ταμείο των μισθωτών στο οποίο έχουν ενταχθεί όλοι οι επιμέρους επικουρικοί φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), αποκαλύφθηκε πως ο χρόνος ασφάλισης που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν αντιστοιχεί στις καταβληθείσες εισφορές τους. Και αυτό διότι αν και οι εργαζόμενοι είχαν κάθε μήνα κρατήσεις από το μισθό τους για επικουρική ασφάλιση, στην πραγματικότητα για έναν αριθμό 500.000 εργαζομένων αυτές οι εισφορές είτε δεν αποδίδονταν καθόλου από τους εργοδότες είτε αποδίδονταν μισές στο Ταμείο τους.

Μάλιστα, το εν λόγω Ταμείο αν και εμφανιζόταν για χρόνια βιώσιμο, με αναλογία 7 ασφαλισμένων για κάθε 1 συνταξιούχο, τελικά αντί για πλεόνασμα εισφορών είχε έλλειμμα που ανέρχεται περίπου στις 300.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή στα 36 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς

Με τα νέα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν, οι συγκεκριμένοι 500.000 ασφαλισμένοι δε θα πάρουν σύνταξη με βάση το χρόνο ασφάλισης αλλά με το πόσες εισφορές έχουν πραγματικά πληρώσει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έρχεται μείωση και μάλιστα πολύ μεγάλη στις επικουρικές τους συντάξεις… Οι 500.000 αφαλισμένοι που μένουν στον αέρα ως προς τις επικουρικές τους συντάξεις προέρχονται εκτός από το ΤΕΑΥΕΚ και από το επικουρικό του ΙΚΑ, πρώην ΤΕΑΜ – ΕΤΕΑΜ, και σε μεγαλύτερο βαθμό από τα επικουρικά των δημοτικών υπαλλήλων ΤΑΔΚΥ και ΤΥΔΚΥ αφού υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πολλοί δήμοι δεν απέδιδαν και ίσως δεν αποδίδουν ακόμη στο σύνολό τους τις εισφορές των υπαλλήλων τους για επικουρική ασφάλιση. Ωστόσο, η σύνταξή τους βγαίνει ακόμη και σήμερα σαν να είχαν πληρωθεί εισφορές για 30 και 35 χρόνια ενώ στην πραγματικότητα είχαν πληρωθεί για λιγότερα χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα νεότερα δεδομένα, τα επικουρικά ταμεία είχαν χρεοκοπήσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά συνέχιζαν να δίνουν επικουρικές συντάξεις με άδεια ταμεία!

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει τεράστιο προβληματισμό στο υπουργείο Εργασίας το οποίο δεν αποκλείεται να ζητήσει την αναδρομική πληρωμή των εισφορών είτε από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην περίπτωση που ήταν οι ίδιοι υπεύθυνοι να τις πληρώσουν, είτε από τους εργοδότες. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα πάρουν αναδρομικά από τους συνταξιούχους τα ποσά των επικουρικών συντάξεων που δεν αναλογούν σε εισφορές που είχαν καταβάλει. Έτσι κι αλλιώς στο εξής αυτοί θα υποστούν νέες περικοπές μέσα στο 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η μαύρη τρύπα των 3 δισ. ευρώ φέρνει νέα μέτρα στα ασφαλιστικά ταμεία – Τι αλλάζει σε εισφορές και συντάξεις

 

Τέλος στις διπλές συντάξεις για βουλευτές, δημάρχους και πρώην νομάρχες

 

Μείον 31% οι μειώσεις στο ΥΠΕΘΑ – Στο στόχαστρο πάντα μισθοί συντάξεις

 

2260 συνταξιούχοι έπαιρναν σύνταξη από τον τάφο – Άλλοι 2.000 ήταν πλάσματα της φαντασίας!

 

Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας για το Σεπτέμβριο! Τι περικοπές ζητούν στα νοσοκομεία

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε