Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Εθελοντής για τον ελληνικό τουρισμό” δηλώνει ο Κινέζος Πρόεδρος από τη Ρόδο

ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

Προσγειώθηκε στις 13:50 το μεσημέρι της Κυριακής, στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, ο πρόεδρος της Κίνας, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να τον υποδέχεται με κάθε επισημότητα.

Στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί με τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ταξίδεψε στο νησί για τον ίδιο λόγο, σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.
Φωτό - Eurokinissi
Φωτό - Eurokinissi - Η πρρώτη συζήτηση Σαμαρά - Σι Τζινπίνγκ
Οι δυο πλευρές συνεχίζουν τη συζήτηση από εκεί που την είχε αφήσει ο πρωθυπουργός με τον Κινέζο ομόλογό του, στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη χώρα μας πριν από ένα μήνα.
Φωτό - Eurokinissi
Μάλιστα, ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε εθελοντής για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, με τον Κάρολο Παπούλια να απαντά: “Μόλις το κάνατε με τον καλύτερο τρόπο”, καλωσορίζοντας τον Κινέζο ομόλογό του στη Ρόδο.
Φωτό - Eurokinissi - Σι Τζινπίνγκ και Κάρολος Παπούλιας
Φωτό - Eurokinissi
Επί της ουσίας, η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται για το πως θα υπάρξει συνέχιση του κινεζικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά, για το Ελ. Βενιζέλος, για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά και για την αγορά ελληνικών ομολόγων.
Φωτό - Eurokinissi
Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη είναι ιδιωτική, ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από πέντε υπουργούς και τον υφυπουργό Εξωτερικών, οι οποίοι και θα έχουν επαφές με τους Κινέζους αξιωματούχους που συνοδεύουν τον Σι Τζινπίνγκ.
Φωτό - Eurokinissi - Οι πρόεδροι των δύο χωρών
Ο πρόεδρος της Κίνας επιθυμούσε να επισκεφθεί και την παλιά πόλη της Ρόδου, όπου και θα τον ξεναγήσει το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς, όπως είχε ξεναγήσει και τον Κινέζο πρωθυπουργό στην Κνωσσό.
Φωτό - Eurokinissi - Ο πρωθυπουργός υποδέχεται τον Κινέζο Πρόεδρο
Θα δειπνήσουν στο κάστρο των Ιπποτών και στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει. Ο Κινέζος πρόεδρος θα διανυκτερεύσει στο νησί και θα αναχωρήσει αύριο, Κυριακή, για την Βραζιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρόδος: Τον Πρόεδρο της Κίνας υποδέχθηκε ο Σαμαράς – Γεύμα προς τιμή του από τον Παπούλια

Στη Ρόδο ο πρόεδρος της Κίνας – Θα δει Σαμαρά και Παπούλια

Στη Ρόδο ο Αντώνης Σαμαράς για να υποδεχθεί τον κινέζο πρόεδρο

Θεσσαλονίκη: Τουρισμός… made in China!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε