Ελλάδα

Euroferry Olympia: Νέα επιχείρηση για να ανοίξει ο καταπέλτης – Αναζητούνται τρεις οδηγοί

Στους οκτώ ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στο μοιραίο πλοίο «Euroferry Olympia», καθώς το απόγευμα της Παρασκευής (25.02.2022) εντοπίστηκαν ακόμα δύο σοροί. Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται και σήμερα, ενώ αγνοούνται ακόμα τρία άτομα. 

Το πλοίο «Euroferry Olympia», που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου κοντά στην Κέρκυρα, παραμένει στο λιμάνι του Αστακού, στην Αιτωλοακαρνανία, με τα συνεργεία διάσωσης να προσπαθούν να ξεμπλοκάρουν την μπουκαπόρτα. Οι ειδικές ομάδες διάσωσης, όπως μεταδίδει το tempo24.news, θα προσπαθήσουν και σήμερα να ανοίξουν τον καταπέλτη με την συνδρομή καταπέλτη. 

EuroferryOlympia

Με βάση την λίστα των επιβατών αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, ωστόσο δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και μετανάστες που μπορεί να είχαν κρυφτεί στα αμπάρια του πλοίου προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.

Μέχρι στιγμής από το μοιραίο πλοίο έχουν διασωθεί 281 άτομα. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και tempo24.news

Πηγή φωτογραφιών: tempo24.news

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανατριχιαστικές περιγραφές των ηλικιωμένων που ήρθαν αντιμέτωποι με ληστές στο Πόρτο Ράφτη - «Μην μιλήσεις καθόλου αλλιώς σε σφάξαμε»
«Ευτυχώς που βρήκανε χρήματα και καλμάρανε», είπαν οι δύο ηλικιωμένοι για τους ληστές που μπούκαραν στη μονοκατοικία τους στο Πόρτο Ράφτη
Μηχανή της αστυνομίας
Συνολικά 50 άτομα εμπλέκονται στα τρία κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας - Οι έρευνες σε 40 σπίτια, ο θησαυρός, τα «μπιχλιμπίδια» και τα χιλιάδες αρχαία νομίσματα
Το ηγετικό στέλεχος του ενός κυκλώματος που ήταν σεσημασμένο για ίδια αδικήματα, εκμεταλλευόταν τις διασυνδέσεις του με αρχαιοκάπηλους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Τρια κυκλώματα αρχαιοκάπηλων στη Βόρεια Ελλάδα