Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ευ. Βενιζέλος – ΔΟΕ: «μπορούμε να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο»

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τα προεδρεία ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τα προεδρεία ΟΛΜΕ - ΔΟΕ

Τη δέσμευση του Ευάγγελου Βενιζέλου έλαβαν οι εκπρόσωποι των δασκάλων ότι θα στηρίξει τα αιτήματά τους, σε συνάντηση που είχε σήμερα το προεδρείο της ΔΟΕ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Τα μεγάλα προβλήματα «που υπάρχουν πράγματι στην εκπαίδευση», όπως είπε, συζήτησαν σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα μέλη του προεδρείου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοιχτά, «να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους» και τόνισε πως «όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμα ότι για το ΠΑΣΟΚ «το ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία, η λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, που παρέχει ένα θεμελιώδες αγαθό στην κοινωνία μας, είναι μη διαπραγματεύσιμα». Και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα κάνει, και ως πυλώνας της κυβέρνησης και ως κόμμα, τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χαράλαμπος Κόκκινος, ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες βάσης, με συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και ότι, αύριο, στην ολομέλεια των προέδρων, θα οριστικοποιηθεί ποιο αγωνιστικό πλαίσιο θα υπάρξει. Και πρόσθεσε πως «το βέβαιο είναι ότι θα υπάρχουν και απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες, που θα αναδεικνύουν τα ζητήματα που μας απασχολούν».

Η ΔΟΕ έχει αποφασίσει προς το παρόν να συμμετάσχει μόνο στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ σε εξέλιξη είναι κοινή συνέντευξη Τύπου των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ έθεσε στον Ευ. Βενιζέλο –  και έλαβε τη δέσμευσή του ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις από την πλευρά του – τα ζητήματα της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, τα λειτουργικά προβλήματα με τα οποία ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά, τα κενά, την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, «που έχει εκπαιδευτικές και κοινωνικές επιπτώσεις», καθώς και τα θέματα που αφορούν στις αποσπάσεις και μετατάξεις των δασκάλων.

Ειδικά για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, ο Χ. Κόκκινος τόνισε ότι με τα χρήματα που διατίθενται, «τα σχολεία θα δυσκολευτούν να λειτουργήσουν και οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα και στις δαπάνες που απαιτούνται να πραγματοποιήσουν».

Στη συνάντηση, από το ΠΑΣΟΚ, συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, και οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Καρύδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος: Να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά

Καλή σχολική χρονιά! Σήμερα αγιασμός, από Δευτέρα απεργία

Υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε