Site icon NewsIT

F-35: Απεστάλη υπογεγραμμένη στις ΗΠΑ η επιστολή αποδοχής για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών

25.07.2024 | 14:41
F-35: Απεστάλη υπογεγραμμένη στις ΗΠΑ η επιστολή αποδοχής για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών

11ης Athens Flying Week. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσημα ξεκίνησε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την προμήθεια 20 F-35 A Lighting ΙΙ από την Ελλάδα με τα πρώτα μαχητικά να αναμένονται το 2028. 

Συγκεκριμένα στάλθηκε υπογεγραμμένη από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από την έγκριση του ΚΥΣΕΑ, η Επιστολή Αποδοχής (LοA) για την έναρξη του προγράμματος προμήθειας 20 F-35 A Lighting ΙΙ και συναφούς εξοπλισμού, με δικαίωμα παραγγελίας επιπλέον αριθμού 20 μαχητικών αεροσκαφών.

Η παραλαβή των πρώτων μαχητικών 5ης γενιάς υπολογίζεται ότι θα γίνει το 2028.

Δένδιας: «Η Ελλάδα αποκτά το καλύτερο αεροσκάφος του πλανήτη»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του για την αποστολή της υπογεγραμμένης Επιστολής Αποδοχής (LοA), ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, μια καλή ημέρα για της ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Υπεγράφη και απεστάλη προς την αμερικανική πλευρά η επιστολή αποδοχής – το Letter of Acceptance – για τα F-35, για την απόκτηση  των πιο σύγχρονών αεροσκαφών στον πλανήτη σήμερα.

Έχει προηγηθεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, η ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων, της αρμόδιας Επιτροπής. Μετά από αυτό προχωρήσαμε στην αποστολή αυτής της επιστολής η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη σύμβαση, η οποία ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Με την απόκτηση των F- 35, ένα πολύ σημαντικό βήμα στην «Ατζέντα 2030», η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποκτά το πρώτο αεροσκάφος 5ης γενιάς – όπως είπα το καλύτερο αεροσκάφος στον πλανήτη σήμερα – και περνάει σε μια καινούργια εποχή.

Δήλωση ΥΕΘΑ Ν. Δένδια για την Αποστολή της Επιστολής Αποδοχής σχετικά με την προμήθεια των F – 35 από την Πολεμική Αεροπορία from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Θα πρέπει αυτό το μεγάλο βήμα να το δούμε συνδυαστικά με όλα τα άλλα τα οποία συμβαίνουν, ώστε να μπορέσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας να πραγματοποιήσουν αυτό που όλοι πιστεύουμε. Την πιο ισχυρή παρουσία αποτροπής στην περιοχή μας, στην ιστορία του ελληνικού έθνους»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version