Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Φορολογικοί έλεγχοι και “καμπάνες” σε καταστήματα σε όλη την Αθήνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις, πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, από 8 έως 15 Απριλίου, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα, τη Βούλα, το Νέο Ηράκλειο, τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα, τα Άνω Πετράλωνα, τα Ιλίσια, το Ψυχικό και την Αγία Παρασκευή.

Τα κλιμάκια των αστυνομικών, από τα Τμήματα Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που διενήργησαν τους ελέγχους, διαπίστωσαν – βεβαίωσαν διάφορες παραβάσεις (ποινικές και διοικητικές) της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, όπως:

– Σε εστιατόριο – ζαχαροπλαστείο στο Πειραιά διαπιστώθηκε η μη έκδοση δέκα (10) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

– Σε δύο (2) καταστήματα (σνακ-μπαρ και εστιατόριο) στον Πειραιά διαπιστώθηκαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, ενώ παράλληλα απασχολούσαν ανασφάλιστο προσωπικό.

– Σε αναψυκτήριο στο Πειραιά διαπιστώθηκε η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και Επισκευών μιας ταμειακής μηχανής.

– Σε κατάστημα (αναψυκτήριο) στη Βουλιαγμένη, η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

– Σε εμπορική επιχείρηση που λειτουργεί στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΣΔΟΕ ελέγχει μοναχό για 500.000 ευρώ σε λογαριασμό του

Έπιασαν οδοντίατρο που δεν έκοβε αποδείξεις

Αυτός είναι ο χάρτης των ελληνικών offshore – Από τις 107 το κράτος γνωρίζει μόνο τις 4!

Σημεία και τέρατα από φορολογικές παραβάσεις σε ιατρεία, ενεχυροδανειστήρια και καφετέριες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε