Τετάρτη, 28 Αυγ.
27oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάρνηθα – Σενάριο τρόμου ο απεγκλωβισμός πολιτών από την Πυροσβεστική – ΦΩΤΟ

Φωτιά στην Πάρνηθα – Σενάριο τρόμου ο απεγκλωβισμός πολιτών από την Πυροσβεστική – ΦΩΤΟ

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα εργοστάσιο και γρήγορα επεκτάθηκε στο δάσος της Πάρνηθας. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος ενώ πυροσβέστες δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν τους πολίτες από το φλεγόμενο κτίριο. Οδηγός τράκαρε στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την πυρκαγιά. Ευτυχώς δεν πρόκειται για αληθινό περιστατικό αλλά για άσκηση της Πυροσβεστικής.

Την άσκηση Αλεξίπυρος Γλαυξ 2013 που εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία σήμερα το πρωί διοργάνωσε η  Πυροσβεστική Ακαδημία.

Αρχικά το σενάριο πρόεβλεπε την παρέμβαση της πυροσβεστικής σε φλεγόμενο εργοστάσιο και τη διάσωση  ατόμων από το κτίριο.

Στη συνέχεια σύμφωνα με το σενάριο η φωτιά επεκτείνεται προς το δάσος της Πάρνηθας με αποτέλεσμα την παρέμβαση των πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής και των  αεροσκαφών που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Δύο πολίτες πανικοβλημένοι σπευδουν να εγκαταλείψουν το σημείο της πυρκαγιάς αλλά από την ταραχή του ο οδηγός χάνει τον έλεγχο του οχήματος και πέφτει σε μια κολώνα της ΔΕΗ. Στο σημείο αυτό παρεμβαίνουν οι πυροσβέστες που τους απεγκλωβίζουν με επιτυχία, ακριβώς όπως προβλέπει η άσκηση.

Στην άσκηση που έγινε στους προποδες της Πάρνηθας σε συνθήκες θερμοκρασίας 31-35 βαθμούς κελσίου με τους ανέμους να πνέουν 4-5 μποφόρ, συμμετείχαν το Πυροσβεστικό Σώμα, η ΕΛΑΣ, ο Δήμος Αχαρνών, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το Δασαρχείο Πάρνηθας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση φλεγόμενου αεροσκάφους – Σενάριο τρόμου με νεκρούς!

Αυτό είναι το σενάριο… καταστροφής της Θεσσαλονίκης!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε