Ελλάδα

Guardian: Ρεκόρ τουρισμού στα ελληνικά νησιά πριν από τον δύσκολο χειμώνα

Με το ελληνικό καλοκαίρι και τον τουρισμό ασχολείται ξανά ο Guardian. «Φέτος όλος ο κόσμος ψηφίζει Ελλάδα» λέει ο Βασίλης Κικίλιας στον Observer.

«Η Αθήνα προετοιμάζεται για 1 εκατομμύριο επισκέπτες αυτή την εβδομάδα» αναφέρει σε άρθρο του ο Guardian, σύμφωνα με τον οποίο τα ελληνικά νησιά καταγράφουν ρεκόρ τουριστικών ροών, ενώ πολλές είναι και οι διεθνούς φήμης προσωπικότητες που επισκέπτονται τη χώρα.

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί επίσης εκτενή δήλωση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια από τον Observer. «Φέτος όλος ο κόσμος ψηφίζει Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Κικίλιας και υπογραμμίζει ότι «αν και έχουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη, μια πανδημία που είναι ακόμα μαζί μας, ενεργειακή κρίση, παγκόσμια αβεβαιότητα, πληθωρισμό, εντάσεις με την Τουρκία, οι τουρίστες εξακολουθούν να έρχονται. Οι αφίξεις σε δημοφιλή νησιά αυξήθηκαν κατά 20%».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα στοιχεία ήδη καταδεικνύουν ότι η φετινή τουριστική περίοδος στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το ρεκόρ όλων των εποχών που καταγράφηκε το 2019 με 33,1 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμός 3πλάσιος από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας.

«Ωστόσο, οι Έλληνες ξέρουν ότι τους περιμένει ένας σκληρός χειμώνας. Σύμφωνα με τη Eurostat, o πληθωρισμός έφτασε αυτό τον μήνα στο 11,5% – στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 ετών» σημειώνει ο Guardian, παραθέτοντας δήλωση του οικονομολόγου Νίκου Βέττα ο οποίος σημειώνει ότι «η Ελλάδα, αν και τώρα αναπτύσσεται ταχύτερα από πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη, εν μέρει χάρη στον τουρισμό, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τεράστιες απειλές που δεν μπορούν να αγνοηθούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης