Ελλάδα

“Καμπάνες” για τους ρατσιστές φέρνει νέο νομοσχέδιο

Βαριές ποινές για φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας προβλέπει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, μετά το Πάσχα.

Ακόμη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των ρατσιστών προβλέπει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το νομοσχέδιο “περι ξενοφοβίας και ρατσιμού” προβλέπει πρόστιμο μέχρι και 20.000 ευρώ αλλά και από τρία μέχρι και έξι χρόνια φυλάκιση για όσους από πρόθεση δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου και διαδικτύου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκαλούν βιαιοπραγίες ή ωθούν σε βία εναντίον ομάδων και προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται και όσοι αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου αλλά και του φασισμού ναζισμού.

Αν σε τέτοιες πράξεις υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε θα κόβεται αυτόματα η κρατική χρηματοδότηση.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τόσο βαριές ποινές για περιπτώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Επίσης, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όποιος βουλευτής αναφερθεί ακόμα και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με φυλή, χρώμα, καταγωγή ή πλέξει το εγκώμιο των φασιστών, ή χρησιμοποιήσει σύμβολα των ναζιστών ή χαιρετήσει όπως αυτοί, θα αίρεται αυτομάτως η βουλευτική του ασυλία και θα οδηγείται στο δικαστήριο.

Διαβάστε

Ραγδαία αύξηση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα κατέγραψε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη βια που βιώνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα (VIDEO)

Στην αναμονή για το πόρισμα της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα