Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Καταφτάνει ο Νταβούτογλου στην Αθήνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε τεταμένο κλίμα λόγω και των πρόσφατων προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν, αλλά και της συνεχιζόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας στο Κυπριακό και της ανακίνησης μειονοτικών ζητημάτων στη Θράκη επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον ομόλογό του Ε. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας έρχεται αποφασισμένος να θέσει επί τάπητος όλα τα διμερή ζητήματα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα διστακτική λόγω της προκλητικής στάσης της Άγκυρας σε όλα τα μέτωπα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου ο κ. Νταβούτογλου θα πει στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι η πραγματοποίηση των επαφών το ταχύτερο δυνατόν, αποτελεί στοιχείο- κλειδί για την επιτυχία του «χρονοδιαγράμματος Μαρτίου» που προβλέπεται για λύση στο κυπριακό.

Να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας είχαν συμφωνήσει για αμοιβαίες ταυτόχρονες επισκέψεις στην Άγκυρα και την Αθήνα, τον Οκτώβριο, οι επισκέψεις όμως αυτές αναβλήθηκαν αρχικά για τον Νοέμβριο αλλά όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά, έμειναν στο ράφι.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου θα έχουν στις 10:45, κατ΄ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια (11:15) θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:30 θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε